A Szimpla Kertben főztünk egy finom krémlevest.* Ez volt a vega fogás. Nagyon ízlett a vendégeknek. Most ennek a receptjét osztom meg.
Hozzávalók 7 adaghoz: 2 közepes fej vöröshagyma (kb. 12 dkg), 1 kg (kis) cukkini, 1 citrom apróra reszelt héja és leve, 5 cl olívaolaj, 1 kiskanál só, 1 késhegy tört bors, 1 mokkáskanál borsikafű.
Elkészítése: A hagymát felkockázzuk (kb. 1/2 cm-s kockákra), a cukkinit lereszeljük nagylyukú reszelőn (vagy apró kockákra vágjuk). Az olajat felhevítjük egy háromliteres lábosban, ebben megfuttatjuk a hagymát (kb. 10 percig), hozzáadjuk a cukkinit, a fűszereket, átkeverjük. Ezután felöntjük 1,2 liter vízzel, forrástól számítva 40 percig takaréklángon főzzük. Amikor készen van, és úgy találjuk, hogy nem elég krémes állagú, pürésíthetjük botmixerrel. Tálalás előtt belekeverjük a reszelt citromhéjat és a citrom levét – ezzel már nem főzzük. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Tálaláskor mindenki tehetett a levesébe egy-egy kiskanál pestoszószt, és egy-egy karika csípős zöldpaprikát.
* Az Újratervezők Az autizmus spektrummal élőkért Egyesület a Szimpla kert Közös Lábos programjának keretében július 15-én vasárnap
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek