Makronauta - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c42348719
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2023-12-03T15:54:20+01:00
2023-12-03T15:54:20+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Eltettük cseréphordóba a szokásos télire való káposztát, 20 kilót. Még csak két napja, de már szinte rögtön erjedni kezdett, "bluggyog" rendszeresen. Két hét múlva már lehet belőle főzni. Savanyúkáposztás sztrapacskát tervezek.
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c42136702
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2023-07-19T16:27:54+02:00
2023-07-19T16:27:54+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A kánikula legalább arra jó, hogy uborkát, káposztát érleljünk. Ezekből aztán készülhet például hideg uborkaleves, párolt káposzta, de nyersen a legjobb.
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c41671584
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2022-11-26T12:35:16+01:00
2022-11-26T12:35:16+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma elraktuk a szokásos hordós káposztánkat, cseréphordóba, 25 kilót. A karácsonyi káposztaleveshez már lesz házi alapanyagom. Ezen kívül a nyers savanyú káposzta egész télen kiváló vitaminforrás. Emlékszem, még Buga doktor mondta a rádióműsorában, törvénybe kéne hozni, hogy minden családban legyen télire eltett fermentált káposzta. Csak ajánlani tudom.
https://makronauta.blog.hu/2012/09/06/tapiokagyongyos_gyumolcs/full_commentlist/1#c41480469
Válasz erre: Tápiókagyöngyös gyümölcs
2022-07-13T18:59:16+02:00
2022-07-13T18:59:16+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Az egyik legszebb, legfinomabb, hűsítő nyári desszert!
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c41034022
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2021-11-14T06:49:56+01:00
2021-11-14T06:49:56+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Mint minden évben, most is elraktunk 30 kg káposztát. Karácsonyra már főzhetek is belőle finom káposztalevest!
https://makronauta.blog.hu/2011/03/06/falafel_csicserborso_fasirt/full_commentlist/1#c40969562
Válasz erre: Falafel, csicseriborsó fasírt
2021-10-12T19:30:09+02:00
2021-10-12T19:30:09+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A mai menü: falafel! Nagyon finom lett. Ősszel gyakran van babféle, káposztaféle és sütőtök - sok-sok változatban.
https://makronauta.blog.hu/2021/03/12/kekre_szeretni/full_commentlist/1#c39995546
Válasz erre: Kékre szeretni*
2021-03-15T09:57:45+01:00
2021-03-15T09:57:45+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Tisza Kata hozzászólása a facebookon: "Drága Szepesi Dóra olyan szépen és mélyen szintetizálta az utat és annak egyik tematikai végállomását, hogy nem marad ilyenkor bennem más, mint az értő befogadásért érzett végtelen hála. Igen, erről szól a Kék útvonal. Azért kell a bántást felismerni és kezelni, mert olyan nagyon lehetne szeretve élni és élve szeretni."<br />
Drága Tisza Kata! Hála és köszönet a munkásságodért!
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c39220158
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2020-11-13T18:56:03+01:00
2020-11-13T18:56:03+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma elraktuk a szokásos hordós káposztát (30 kg). Egész télre meglesz a vitaminforrásunk. És még finom is!
https://makronauta.blog.hu/2011/11/09/vitamin_u_miert_fogyaszt_a_kaposzta/full_commentlist/1#c38594980
Válasz erre: Vitamin U! Miért fogyaszt a káposzta?
2020-06-11T15:30:37+02:00
2020-06-11T15:30:37+02:00
tréfás kedvű felhasználó
http://blog.hu/user/436
<a href="https://makronauta.blog.hu/2011/11/09/vitamin_u_miert_fogyaszt_a_kaposzta?full_commentlist=1#c38593638" class="reply_nick_1487476" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38593638 );">@Bruce2000</a>: Azért, mert az a szó, hogy "fogyaszt", az egy aktív cselekményt jelent. Ha egész nap nem eszek mást, csak 200 gram zsíros sajtot, az legfejlebb 900 kCal. Mégsem mondom, hogy "fogaszt", de azt se, hogy "hizlal", hisz ebben az esetben nyilvan azt nem. Szerintem. Lehet mondani ra, hogy segiti a fogyast, mert telitettseget biztosit, igen.<br />
<br />
Ha van benne valam "csodaszer" (most nem olvasom vissza mirol szolt ez az egesz cucc, hisz nem ma volt), ami konkretan segiti a metabolizist, akkor igen, fogyaszt. De csak azert, mert keves benne a kaloria, nem. Klasszikus idevonatkozo szkeccs a Little Britain-bol (ha ismered): : <a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=YZYx5IyCprc">www.youtube.com/watch?v=YZYx5IyCprc</a> (Dust: it is very low in fat, you can eat as much as you like)
https://makronauta.blog.hu/2011/11/09/vitamin_u_miert_fogyaszt_a_kaposzta/full_commentlist/1#c38593638
Válasz erre: Vitamin U! Miért fogyaszt a káposzta?
2020-06-11T06:34:25+02:00
2020-06-11T06:34:25+02:00
Bruce2000
http://blog.hu/user/1487476
<a href="https://makronauta.blog.hu/2011/11/09/vitamin_u_miert_fogyaszt_a_kaposzta?full_commentlist=1#c14899714" class="reply_nick_436" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14899714 );">@tréfás kedvű felhasználó</a>: " l00 gramm káposztából 27 Kcal energia lesz", ha naponta megeszel 1 kg nyers káposztát, ami már eltelít (rosttartalma miatt), az még mindig csak 270 Kcal. Akkor miért ne fogyasztana????? :o
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c38439322
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2020-04-23T15:11:46+02:00
2020-04-23T15:11:46+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Elkáposztásítottalanítottuk a hordót! Még egy nagy fazékkal eltettünk a hűtőszekrénybe, ez is hamarosan elfogy. Ezután pedig jön a nyári káposzta savanyítás.
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c37895422
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2019-11-29T12:54:01+01:00
2019-11-29T12:54:01+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma elraktunk cseréphordóba 35 kg gyalult káposztát. Karácsonyra megérik. Megéri!
https://makronauta.blog.hu/2019/02/12/februar_12-i_cikk/full_commentlist/1#c37806366
Válasz erre: „Ha sokáig élünk, megöregszünk”
2019-11-04T16:58:12+01:00
2019-11-04T16:58:12+01:00
ducinea
http://blog.hu/user/793691
Remek interjú egy remek emberrel! Örülök, hogy elkészült! :-)
https://makronauta.blog.hu/2018/09/21/szamosza_zoldseggel_vagy_gyumolccsel_toltott_teszta/full_commentlist/1#c37782684
Válasz erre: Szamósza – zöldséggel, vagy gyümölccsel töltött tészta
2019-10-28T09:29:37+01:00
2019-10-28T09:29:37+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="https://makronauta.blog.hu/2018/09/21/szamosza_zoldseggel_vagy_gyumolccsel_toltott_teszta?full_commentlist=1#c37779186" class="reply_nick_1397283" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37779186 );">@Wulfie</a>: Tölteléknek az alma, dió, mák mindig jöhet, naranccsal is finom és persze a bogyós gyümölcsök...
https://makronauta.blog.hu/2018/09/21/szamosza_zoldseggel_vagy_gyumolccsel_toltott_teszta/full_commentlist/1#c37779186
Válasz erre: Szamósza – zöldséggel, vagy gyümölccsel töltött tészta
2019-10-26T23:40:30+02:00
2019-10-26T23:40:30+02:00
Wulfie
http://blog.hu/user/1397283
Zöldséggel töltött tésztát már ettem ,de igen érdekesnek tűnik a gyümölcsös verziója. Bár nem tudom elképzelni, de mindent ki kell próbálni.. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-17-10-2019/">www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-17-10-2019/</a> megnéztem online, hogy melyik gyümölcsnek van szezonja
https://makronauta.blog.hu/2018/09/07/szeptember_7-i_cikk/full_commentlist/1#c37646024
Válasz erre: Paradicsomlé télire
2019-09-19T10:18:44+02:00
2019-09-19T10:18:44+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Szombaton eltettük a paradicsomlevet. Idén 15 kg-ból 17 kisebb-nagyobb üveg lett, kb. 12 liter. Még mindig érdemes nekifogni!
https://makronauta.blog.hu/2017/01/13/ejjel_aztatott_zabkasa_reggelire/full_commentlist/1#c37589104
Válasz erre: Éjjel áztatott zabkása reggelire
2019-09-02T16:26:37+02:00
2019-09-02T16:26:37+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="https://makronauta.blog.hu/2017/01/13/ejjel_aztatott_zabkasa_reggelire?full_commentlist=1#c37587956" class="reply_nick_1466180" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37587956 );">@BahariAnna</a>: Jó ötlet a kókusztej, azzal is nagyon finom. Köszönjük!
https://makronauta.blog.hu/2017/01/13/ejjel_aztatott_zabkasa_reggelire/full_commentlist/1#c37587956
Válasz erre: Éjjel áztatott zabkása reggelire
2019-09-02T11:08:56+02:00
2019-09-02T11:08:56+02:00
BahariAnna
http://blog.hu/user/1466180
Kókusztejjel csináltam, vettem ilyen kókusz tejszínt, amiből lehet csinálni kb 6 dl kókusztejet. Elég sok ideig bírja, és olcsóbban kijön, mint a 700 forintos gagyi kókusztejek. Nagyon rákaptunk egyébként erre a zabkására. Reggel csak annyi a dolgunk, h kiszedjük és kész <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-29-08-2019/">www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-29-08-2019/</a> akciósan lehet sok alapanyagot beszerezni ezen az oldalon
https://makronauta.blog.hu/2019/01/25/makos_kukorica/full_commentlist/1#c36590108
Válasz erre: Mákos kukorica
2019-01-25T09:38:12+01:00
2019-01-25T09:38:12+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="https://makronauta.blog.hu/2019/01/25/makos_kukorica?full_commentlist=1#c36589570" class="reply_nick_1334102" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36589570 );">@Le a spammerekkel</a>: Amikor még fosztottak tollat, Békés megyéből származik a recept. A sós változat meg Zemplénből. Idős rokonoktól hallottam, ők gyerekkorukban ettek ilyet, az 1940-es években. Miért ne eleveníthetnénk fel?
https://makronauta.blog.hu/2019/01/25/makos_kukorica/full_commentlist/1#c36589570
Válasz erre: Mákos kukorica
2019-01-25T07:54:18+01:00
2019-01-25T07:54:18+01:00
Le a spammerekkel
http://blog.hu/user/1334102
Ez hol és főleg volt "divat"? Életemben nem hallottam ilyesmiről és hát... elképzelve az ízhatást... talán a 80-as évek környékén találhatta ki valaki.
https://makronauta.blog.hu/2018/12/28/december_28-i_cikk/full_commentlist/1#c36397712
Válasz erre: Kókusz kocka
2018-12-28T17:36:17+01:00
2018-12-28T17:36:17+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="https://makronauta.blog.hu/2018/12/28/december_28-i_cikk?full_commentlist=1#c36395354" class="reply_nick_1285651" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36395354 );">@takacsveca93</a>: Örülök, hogy tetszik a recept, próbáld ki, nem fogsz csalódni.
https://makronauta.blog.hu/2018/12/28/december_28-i_cikk/full_commentlist/1#c36395354
Válasz erre: Kókusz kocka
2018-12-28T09:27:34+01:00
2018-12-28T09:27:34+01:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Tetszik a recept, mindenképpen ki fogom próbálni, amint lesz végre egy pici időm. Most is az irodában ülök, de nem tudom miért. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-20-12-2018/">www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-20-12-2018/</a> Az igazán friss hozzávalókért szoktam nézelődni online
https://makronauta.blog.hu/2018/11/16/november_16-i_cikk/full_commentlist/1#c36141001
Válasz erre: Hokkaidó tök
2018-11-16T14:40:50+01:00
2018-11-16T14:40:50+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma vettem Hokkaidó tököt a boltban (Japán tök néven) és a pénztárosnő érdeklődésére elmondtam, milyen finom és ugyanúgy lehet sütni, mint a többi sütőtököt. Remélem, kipróbálja és megszereti.
https://makronauta.blog.hu/2018/11/02/november_2-i_cikk/full_commentlist/1#c36064201
Válasz erre: Zöld paradicsom savanyúságnak
2018-11-04T07:59:33+01:00
2018-11-04T07:59:33+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="https://makronauta.blog.hu/2018/11/02/november_2-i_cikk?full_commentlist=1#c36063343" class="reply_nick_1397283" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36063343 );">@Wulfie</a>: Leginkább piacon, a szatyorboltban és rokonok kertjéből szerzem be az alapanyagokat, de köszi az ajánlatot! A kicsit csúnyábbakat is beleteszem (nem a szélére), amit ki kell vágni, azt kivágom és az is mehet bele. Ha kifogyott a zöld paradicsom és még van hely az üvegben, hagymával töltöm ki. A díszítés nem annyira profi, mint a piaci savanyúságosoké, kicsit improvizatív. :)
https://makronauta.blog.hu/2018/11/02/november_2-i_cikk/full_commentlist/1#c36063343
Válasz erre: Zöld paradicsom savanyúságnak
2018-11-03T22:12:36+01:00
2018-11-03T22:12:36+01:00
Wulfie
http://blog.hu/user/1397283
A nagyim csinált mindig ilyen savanyúságot a zöld paradicsomból, meg rakott néha bele chillit, mert itthon mindenki szereti a csípőset. Kicsit csúnyábbakból is nagyon finomat lehet csinálni. Tetszik, hogy ízlésesen összeállítottad a befőtteket. :) Kiváló munka. Zöldségeket piacról szoktál vagy inkább hipermarketekből? Én ajánlani tudom a Pennyben lévő zöldségeket, ha gondolod <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/">www.ujsagomat.hu/penny-market/</a>
https://makronauta.blog.hu/2014/08/08/hippokratesz_leves_ami_martasnak_is_jo/full_commentlist/1#c34660272
Válasz erre: Hippokratész leves, ami mártásnak is jó
2018-02-19T22:10:23+01:00
2018-02-19T22:10:23+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2014/08/08/hippokratesz_leves_ami_martasnak_is_jo?full_commentlist=1#c34653550" class="reply_nick_146337" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34653550 );">@Bojtárgazdi</a>: Igazad van! Látod, ez elkerülte a figyelmemet. Meg kellene kérdeznem a recept szerzőjét, Beata Bishopot. Ugyanis a recept forrását megjelöltem alatta: egy régi kis füzet, a Szelíd gyógymód sorozatban jelent meg 1990-ben, Beata Bishop írta a Gerson-diétáról, néhány receptet is ajánlott, köztük ezt. Egészségforrás Kiadó. Egyelőre elégedjünk meg egy olyan magyarázattal, hogy: Hippokratész is írhatta volna! ... vagy azzal, hogy egy Hippokratész nevű orvos, aki ugyanezen a néven praktizált valamikor 1492 után:)
https://makronauta.blog.hu/2014/08/08/hippokratesz_leves_ami_martasnak_is_jo/full_commentlist/1#c34653550
Válasz erre: Hippokratész leves, ami mártásnak is jó
2018-02-18T18:40:40+01:00
2018-02-18T18:40:40+01:00
Bojtárgazdi
http://blog.hu/user/146337
Rendben! Csak még annyit árulj el, hogy jutott Hippokratész paradicsomhoz és burgonyához 2400 évvel ezelőtt. <br />
- Lévén mindkettő amerikai növény.
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c34220701
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2017-11-30T16:47:47+01:00
2017-11-30T16:47:47+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Beraktunk cseréphordóba 40 kg gyalult káposztát!
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c33359425
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2017-07-07T20:04:22+02:00
2017-07-07T20:04:22+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A kovászos uborka már kész, finom. Most érik a kovászos káposzta, jónak ígérkezik! Nektek hogy sikerült?
https://makronauta.blog.hu/2017/04/04/moszatok_algak_tengeri_zoldsegek/full_commentlist/1#c32815739
Válasz erre: Moszatok, algák, tengeri zöldségek
2017-04-10T16:47:57+02:00
2017-04-10T16:47:57+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2017/04/04/moszatok_algak_tengeri_zoldsegek?full_commentlist=1#c32805895" class="reply_nick_989892" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32805895 );">@Erich</a>: Így igaz! Ne feledjük, hogy az algák ásványi anyag tartalma, például a vastartalma jelentős. Csak egy példa: a Hiziki algában 10X annyi vas van, mint a spenótban. Vegetáriánusoknak, kismamáknak, vérszegényeknek, és persze mindenkinek ajánlott.
https://makronauta.blog.hu/2017/04/04/moszatok_algak_tengeri_zoldsegek/full_commentlist/1#c32805895
Válasz erre: Moszatok, algák, tengeri zöldségek
2017-04-09T13:09:30+02:00
2017-04-09T13:09:30+02:00
Erich
http://blog.hu/user/989892
Elég táplálóak is az algák. Otthon is kapni tablettába préselve. Spirulina, Chlorella.
https://makronauta.blog.hu/2017/01/10/onterju/full_commentlist/1#c32130919
Válasz erre: Önterjú*
2017-01-11T13:34:51+01:00
2017-01-11T13:34:51+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2017/01/10/onterju?full_commentlist=1#c32121867" class="reply_nick_984124" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32121867 );">@Hajdu Imre, Gombos Levente</a>: a cikk végén található egy link, bele lehet olvasni a könyvbe és megrendelhető. Abban igazad van, hogy a verseket legjobb ha olvassuk vagy hallgatjuk (vagy írjuk). Itt csak egy kis hátteret szerettem volna nekik festeni :)
https://makronauta.blog.hu/2017/01/10/onterju/full_commentlist/1#c32121867
Válasz erre: Önterjú*
2017-01-10T07:27:12+01:00
2017-01-10T07:27:12+01:00
Blue Lemon
http://blog.hu/user/984124
Nem olvastam végig kamion hosszúságú írásodat, egy idő utan unalmas volt. Jobb lett volna, ha par verset megosztasz inkább. Ismeretlen versekről irt 'elemzest' olvasni olyan, mint 14 evesen a szexről beszélni.
https://makronauta.blog.hu/2017/01/06/savanyu_kaposztas_bableves/full_commentlist/1#c32101797
Válasz erre: Savanyú káposztás bableves*
2017-01-07T11:14:31+01:00
2017-01-07T11:14:31+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2017/01/06/savanyu_kaposztas_bableves?full_commentlist=1#c32100177" class="reply_nick_1005552" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32100177 );">@Rózsa Boros</a>: Keresni, kísérletezni, ennek mindig van értelme! Köszönjük az ötletet. A káposzta mellett az alma is nagy kedvenc, itt az ideje, hogy minél több formában találkozzunk vele. A sült alma, a serpenyős alma-körte mellett az almatorta minden bizonnyal az almadesszertek királynője:)
https://makronauta.blog.hu/2017/01/06/savanyu_kaposztas_bableves/full_commentlist/1#c32100177
Válasz erre: Savanyú káposztás bableves*
2017-01-06T23:25:34+01:00
2017-01-06T23:25:34+01:00
Rózsa Boros
http://blog.hu/user/1005552
sosem tudtam elképzelni, hogy kerül ide a savanyú káposzta, míg egyszer meg nem kóstoltam. Aki mer az nyer :) és mióta rátaláltam a lidlkonyha oldalára, még sok finom Mautner Zsófi és Széll Tamás recepttel bővült a recepttáram. Nem rég lett kész a Joghurtos-fűszeres almatortám, és isteni
https://makronauta.blog.hu/2012/12/19/az_angyal_megmutatja_magat_mindenkinek_maskepp_reagal/full_commentlist/1#c31993459
Válasz erre: Az angyal megmutatja magát - mindenkinek másképp reagál
2016-12-20T09:06:15+01:00
2016-12-20T09:06:15+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Egy mindig aktuális karácsonyi interjú - ajánlom szeretettel!
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c31804954
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2016-11-24T13:06:25+01:00
2016-11-24T13:06:25+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma délelőtt raktuk el a szokásos hordós savanyú káposztánkat télire. 40 kg gyalult káposztát hozattunk, ebből jutott a cseréphordóba és egy nagy fazékba is. Karácsonyra már lesz finom saját káposztánk! Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem túl nagy munka és nagyon megéri!
https://makronauta.blog.hu/2016/10/21/zabpelyhes_palacsinta_250/full_commentlist/1#c31530217
Válasz erre: Zabpelyhes palacsinta
2016-10-21T09:08:37+02:00
2016-10-21T09:08:37+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A zabos palacsintához ajánlok egy finom zabpelyhes kávét!<br />
Hozzávalók: maláta vagy katáng, zabpehely, méz.<br />
Megfőzzük a kávét, mézzel ízesítjük, zabpelyhet szórunk bele, kevés ideig állni hagyjuk. Ez így már önmagában is egy finom diétás reggeli. A zab számtalan egészségvédő hatásáról a Zabkorpával - zabolázzuk meg a vérzsírt című cikkünkben olvashatnak.
https://makronauta.blog.hu/2016/10/07/koleses_salata/full_commentlist/1#c31411541
Válasz erre: Köleses saláta
2016-10-07T09:18:46+02:00
2016-10-07T09:18:46+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ismét bevettem egy versvitamint. A kölesről gyakran jut eszembe Kovács András Ferenc verse:<br />
<br />
Rudika<br />
<br />
Rudika, kicsi madárkám,<br />
sárga szépség, csicsergőm!<br />
Hova gurul a kölesszem<br />
tálka-szélről kipergőn?<br />
<br />
Rudika, be gyönyörűség,<br />
görbe csőröd, ha cserfel!<br />
Kitavaszodik a kedvem – <br />
hangod ébreszt ma reggel!<br />
<br />
Rudika, te papagájok<br />
Gyöngye, röpdöss csacsogván!<br />
Kipörög a köles ismét –<br />
Földre szórtan ragyog már…
https://makronauta.blog.hu/2016/03/25/husveti_parajfozelek/full_commentlist/1#c31391897
Válasz erre: Húsvéti parajfőzelék
2016-10-04T20:21:05+02:00
2016-10-04T20:21:05+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma is parajfőzelék volt az ebéd, az őszi termés is nagyon finom. Egyetek, amíg van friss zöld!
https://makronauta.blog.hu/2016/03/29/a_lelek_szabadsaga_754/full_commentlist/1#c30008812
Válasz erre: A lélek szabadsága*
2016-04-06T21:22:02+02:00
2016-04-06T21:22:02+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Dedikálás a Könyvfesztiválon! Április 23-án, szombaton 15-16 óráig Élettitkok című kötetét dedikálja Ranjeet Singh Dhilon és Salinger Richárd a B. épület 16. standján. A 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál címe: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. A fesztivál idején a könyv 20% kedvezménnyel megvásárolható.
https://makronauta.blog.hu/2016/03/25/husveti_parajfozelek/full_commentlist/1#c29867254
Válasz erre: Húsvéti parajfőzelék
2016-03-27T10:58:37+02:00
2016-03-27T10:58:37+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2016/03/25/husveti_parajfozelek?full_commentlist=1#c29859842" class="reply_nick_698119" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29859842 );">@quill-sunrise</a>: Popeynek igaza van! :) Érdemes feleleveníteni a klasszikus főzelékeket is a megújított étlapon. Lisztérzékenyek, tejérzékenyek habarhatnak rizsliszttel, rizstejjel, szójatejjel - tetszés szerint kísérletezhetünk. A lényeg az, hogy a zöldségfélék többféle formában, változatosan szerepeljenek étrendünkben.
https://makronauta.blog.hu/2016/03/25/husveti_parajfozelek/full_commentlist/1#c29859842
Válasz erre: Húsvéti parajfőzelék
2016-03-25T22:21:49+01:00
2016-03-25T22:21:49+01:00
quill-sunrise
http://blog.hu/user/698119
A spenótot egye csak a híres Popey! Bár évente egyszer én is elkészítem, jó sok fokhagymával, és kiflidarabokkal. Nem kimondottan tükörtojással, inkább sült oldalassal, és nem is Húsvétkor. A hűtőben most is van egy csomag. Mert néha muszáj főzeléket is enni.
https://makronauta.blog.hu/2016/02/23/nyerj_husvetra_makrobiotikus_konyvet/full_commentlist/1#c29836814
Válasz erre: Nyerj húsvétra makrobiotikus könyvet!
2016-03-22T22:19:05+01:00
2016-03-22T22:19:05+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Húsvéti nyereményjátékunk szerencsés nyertese: Gelányi Anikó. A nyereményhez szeretettel gratulálunk! Kérjük a szerencsés nyertest, privát üzenetben vegye föl velünk a kapcsolatot, hogy a könyvet a címére postázni tudjuk.
https://makronauta.blog.hu/2016/02/23/nyerj_husvetra_makrobiotikus_konyvet/full_commentlist/1#c29738536
Válasz erre: Nyerj húsvétra makrobiotikus könyvet!
2016-03-09T14:50:34+01:00
2016-03-09T14:50:34+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Húsvéti nyereményjátékunkat ajánljuk Olvasóink figyelmébe!
https://makronauta.blog.hu/2015/11/25/nyerj_karacsonyra_makrobiotikus_konyvet/full_commentlist/1#c28788992
Válasz erre: Nyerj karácsonyra makrobiotikus könyvet!
2015-12-15T21:10:59+01:00
2015-12-15T21:10:59+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Karácsonyi nyereményjátékunk szerencsés nyertese:<br />
GERŐ ERZSÉBET<br />
A nyereményhez szeretettel gratulálunk! Kérjük a szerencsés nyertest, privát üzenetben vegye föl velünk a kapcsolatot, hogy a könyvet a címére postázni tudjuk.
https://makronauta.blog.hu/2015/12/06/karacsonyi_vega_est_talalkozzunk_es_unnepeljunk_egyutt/full_commentlist/1#c28787446
Válasz erre: Karácsonyi Vega Est - Találkozzunk és ünnepeljünk együtt!
2015-12-15T17:16:12+01:00
2015-12-15T17:16:12+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Nagy sikere volt a falafelnek. A titka az íze: a fűszerek közül a fokhagyma és a fahéj különösen pikánssá teszi. Még egy észrevételem: a kölest most jó puhára főztem, így könnyen formálható gombócokat tudtam formálni az áztatott, nyersen ledarált csicseriborsóval együtt. Örülök, hogy ízlett!
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c28667490
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2015-11-26T13:07:20+01:00
2015-11-26T13:07:20+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma elraktuk az idei téli hordós káposztát. 40 kg gyalult káposztát hozattunk, ebből a cseréphordón kívül jutott a nagy fazékba is, sőt, holnapra eltettünk egy nagy lábosba paradicsomos káposztának. Karácsonyra már lesz finom, saját savanyú káposztánk, lehet főzni a hagyományos káposztalevest! Érdekes még, ahogy nézem az évenkénti bejegyzéseket: tavaly előtt 30 kg, tavaly 35 kg, idén 40 kg... Úgy látszik, nem lehet betelni vele :)
https://makronauta.blog.hu/2015/10/02/szilvaleves_kokuszreszelekkel/full_commentlist/1#c28260998
Válasz erre: Szilvaleves kókuszreszelékkel
2015-10-02T08:48:24+02:00
2015-10-02T08:48:24+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2015/10/02/szilvaleves_kokuszreszelekkel?full_commentlist=1#c28260906" class="reply_nick_1036000" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28260906 );">@Hóhér az utolsó barátod</a>: Nemcsak hogy így gondoltam, el is készítettem, meg is ettük:) Persze kihagyható, mint rántottából a fokhagyma...
https://makronauta.blog.hu/2015/10/02/szilvaleves_kokuszreszelekkel/full_commentlist/1#c28260906
Válasz erre: Szilvaleves kókuszreszelékkel
2015-10-02T08:25:28+02:00
2015-10-02T08:25:28+02:00
Hóhér az utolsó barátod
http://blog.hu/user/1036000
Hmmm... párom fintorog két napja, mert felvetettem, hogy fokhagymával szeretném a tojásrántottát.<br />
Na most bennem is valami hasonló érzés van: szilva+kókuszreszelék???<br />
Elképzelem az összhatást és... <br />
Biztosan így gondoltad? ;)
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c27725796
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2015-08-06T11:07:51+02:00
2015-08-06T11:07:51+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Nyári savanyú káposztából most készül párolt káposzta. A leve jó lesz levesnek az elkövetkező napok valamelyikén. Nagyon finom lett!
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c27468122
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2015-07-03T07:22:04+02:00
2015-07-03T07:22:04+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Tegnap eltettem, már erjed! Nekem ez a módszer vált be.<br />
Itt egy mai cikk az origón: <a rel="nofollow" href="http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20150626--a-kovaszos-uborka-ezer-receptje.html">www.origo.hu/tafelspicc/recept/20150626--a-kovaszos-uborka-ezer-receptje.html</a>
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c26404621
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2015-03-08T09:39:00+01:00
2015-03-08T09:39:00+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Tegnap eltettem 8 kg káposztát egy nagy fazékba, így húsvétra már lesz finom savanyú káposztánk, de biztos már előbb is! Ha kifogy a téli eltevés a cseréphordóból, utána érdemes kisebb adagot eltenni - aztán úgyis jön a friss, nyári káposzta, amit üvegben kovászolunk.
https://makronauta.blog.hu/2012/01/07/almas_gesztenyes_voroskaposzta/full_commentlist/1#c25180995
Válasz erre: Almás-gesztenyés vöröskáposzta
2014-11-23T20:33:20+01:00
2014-11-23T20:33:20+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
"Ez a fogás nem csak finom és tápláló, de figyelemreméltó színharmóniával is megajándékozza az embert, ahogy azt a fotón is látjuk."
https://makronauta.blog.hu/2011/11/11/hordos_kaposzta_savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c25074635
Válasz erre: Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
2014-11-13T13:37:31+01:00
2014-11-13T13:37:31+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma délelőtt beraktunk 35 kg káposztát cseréphordóba, illetve egy nagy fazékba. És jutott, maradt a holnapi paradicsomos káposztára valóra is! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegyen el télire savanyú káposztát, nem is olyan nagy dolog.
https://makronauta.blog.hu/2014/10/31/stangli_636/full_commentlist/1#c24997535
Válasz erre: Stangli
2014-11-06T16:01:14+01:00
2014-11-06T16:01:14+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
"Ez nálunk is kedvenc, én teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítem és kis vízzel megspriccelve majoránnát szórok rá. Nagyon finom úgy is!" - írta egyik ismerősöm facebookon. Próbáljuk ki így is!
https://makronauta.blog.hu/2013/06/04/kis_elmenybeszamolo_a_konyvbemutatorol/full_commentlist/1#c24912305
Válasz erre: Kis élménybeszámoló a könyvbemutatóról
2014-10-29T17:11:01+01:00
2014-10-29T17:11:01+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ma a Bio ábécében egy fiatal hölgy állt előttem a pénztárnál és mit látnak szemeim, éppen az én könyvemet vette meg. Nem tudtam kihagyni a helyzetet (mert ilyen nem minden nap adódik:), szóltam neki... váltottunk pár szót, és örömmel dedikáltam neki a könyvet. Kedves Adrienn! remélem, hasznos lesz :)
https://makronauta.blog.hu/2014/10/03/sult_szilva/full_commentlist/1#c24698197
Válasz erre: Sült szilva
2014-10-10T13:23:03+02:00
2014-10-10T13:23:03+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Újságolta egyik kedves ismerősöm, mekkora sikere volt a sült szilvának az elmúlt hétvégén. Aztán egy kicsit szégyenkezve tette hozzá: libasült mellé tálaltam fel, ugye, nem baj?! Miért volna baj? Örülök, hogy ízlett!
https://makronauta.blog.hu/2014/10/07/feltalaltam_a_meleg_vizet/full_commentlist/1#c24681549
Válasz erre: Feltaláltam a meleg vizet!
2014-10-08T14:08:16+02:00
2014-10-08T14:08:16+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
热水 Rè shuǐ <br />
A kínaiak egész nap meleg vizet iszogatnak, egy termoszban viszik magukkal és az étteremben is lehet kérni!
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c23231739
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2014-06-08T10:42:33+02:00
2014-06-08T10:42:33+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Nálunk most újra érik mindkettő, uborka is, káposzta is!
https://makronauta.blog.hu/2014/05/13/jamie_otthon_foz/full_commentlist/1#c22992322
Válasz erre: Jamie otthon főz
2014-05-20T09:17:11+02:00
2014-05-20T09:17:11+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2014/05/13/jamie_otthon_foz?fullcommentlist=1#c22991630" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22991630 );">@lüke</a>: Ne hagyjuk!
https://makronauta.blog.hu/2014/05/13/jamie_otthon_foz/full_commentlist/1#c22992314
Válasz erre: Jamie otthon főz
2014-05-20T09:16:29+02:00
2014-05-20T09:16:29+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ne hagyjuk!
https://makronauta.blog.hu/2014/05/13/jamie_otthon_foz/full_commentlist/1#c22991630
Válasz erre: Jamie otthon főz
2014-05-20T04:58:45+02:00
2014-05-20T04:58:45+02:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
S nem írta,hogy a gyerekek megeszik a peneszes lekvárt?
https://makronauta.blog.hu/2014/02/26/tavaszkoszonto_fozotanfolyam_ujitsuk_meg_az_etlapunkat/full_commentlist/1#c22920832
Válasz erre: Tavaszköszöntő főzőtanfolyam - Újítsuk meg az étlapunkat!
2014-05-15T09:16:08+02:00
2014-05-15T09:16:08+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A nyári időszakban a főzéseket megbeszélés szerint alakítjuk.<br />
Szeretettel várom minden kedves érdeklődő jelentkezését a makronauta@gmail.com e-mail címen.
https://makronauta.blog.hu/2014/02/14/waldorfsalata/full_commentlist/1#c22827336
Válasz erre: Waldorfsaláta
2014-05-08T14:10:38+02:00
2014-05-08T14:10:38+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Érettségi idején is tápláló ez a saláta. Szívesen megosztom itt ezt a szép és okos beszédet:<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://kulturaliskreativblog.com/2014/05/04/egy-obudai-vegzos-diak-ballagasi-bucsubeszede/">kulturaliskreativblog.com/2014/05/04/egy-obudai-vegzos-diak-ballagasi-bucsubeszede/</a>
https://makronauta.blog.hu/2011/06/03/bodzaital/full_commentlist/1#c22803052
Válasz erre: Bodzaital
2014-05-06T09:54:16+02:00
2014-05-06T09:54:16+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Akácvirágból is készíthető szörp hasonló módszerrel - magában vagy vegyesen a bodzával.
https://makronauta.blog.hu/2014/02/26/tavaszkoszonto_fozotanfolyam_ujitsuk_meg_az_etlapunkat/full_commentlist/1#c22645798
Válasz erre: Tavaszköszöntő főzőtanfolyam - Újítsuk meg az étlapunkat!
2014-04-23T16:58:01+02:00
2014-04-23T16:58:01+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A következő főzőtanfolyam május 11-én, vasárnap lesz. Szeretettel várom minden kedves érdeklődő jelentkezését a makronauta@gmail.com e-mail címen.
https://makronauta.blog.hu/2014/04/01/csi_csira_csip-csip/full_commentlist/1#c22075934
Válasz erre: Csí, csíra, csip-csip!
2014-04-04T07:38:12+02:00
2014-04-04T07:38:12+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
meg is van: <a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=HSNSTerj2Kc">www.youtube.com/watch?v=HSNSTerj2Kc</a>
https://makronauta.blog.hu/2014/04/01/csi_csira_csip-csip/full_commentlist/1#c22026129
Válasz erre: Csí, csíra, csip-csip!
2014-04-03T11:17:53+02:00
2014-04-03T11:17:53+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Csörpi-csörpi csip csip! Egy kedves olvasónk így olvasta a címet! Nekem nem jutott eszembe, ki emlékszik még rá?
https://makronauta.blog.hu/2014/02/26/tavaszkoszonto_fozotanfolyam_ujitsuk_meg_az_etlapunkat/full_commentlist/1#c21989391
Válasz erre: Tavaszköszöntő főzőtanfolyam - Újítsuk meg az étlapunkat!
2014-03-28T13:45:54+01:00
2014-03-28T13:45:54+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A következő főzőtanfolyam április 12-én, szombaton lesz. Szeretettel várom minden kedves érdeklődő jelentkezését a makronauta@gmail.com e-mail címen.
https://makronauta.blog.hu/2014/03/18/a_takaritas_muveszete_2_resz/full_commentlist/1#c21954429
Válasz erre: A takarítás művészete 2. rész
2014-03-23T09:39:22+01:00
2014-03-23T09:39:22+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2014/03/18/a_takaritas_muveszete_2_resz?fullcommentlist=1#c21953812" class="reply_nick_12944" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21953812 );">@bonyolult</a>: Köszönöm, javítottam!
https://makronauta.blog.hu/2014/03/18/a_takaritas_muveszete_2_resz/full_commentlist/1#c21953812
Válasz erre: A takarítás művészete 2. rész
2014-03-23T02:01:43+01:00
2014-03-23T02:01:43+01:00
bonyolult
http://blog.hu/user/12944
a Liebeserklärung szerelmi vallomást jelent, nem szeretetteli átvilágítást!
https://makronauta.blog.hu/2014/03/18/a_takaritas_muveszete_2_resz/full_commentlist/1#c21922188
Válasz erre: A takarítás művészete 2. rész
2014-03-18T09:57:53+01:00
2014-03-18T09:57:53+01:00
Melania
http://blog.hu/user/582628
Ez egy piszok jó cikk, köszönet!
https://makronauta.blog.hu/2014/03/14/csokis_kortetorta/full_commentlist/1#c21898813
Válasz erre: Csokis körtetorta
2014-03-14T11:06:37+01:00
2014-03-14T11:06:37+01:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Kedves webmester,<br />
<br />
Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.osszesrecept.hu/">www.osszesrecept.hu/</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.<br />
<br />
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Tünde<br />
info@osszesrecept.hu
https://makronauta.blog.hu/2013/10/04/algas_zoldseg_a_la_bela/full_commentlist/1#c21878306
Válasz erre: Algás zöldség a’la Béla
2014-03-11T09:16:39+01:00
2014-03-11T09:16:39+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2013/10/04/algas_zoldseg_a_la_bela?fullcommentlist=1#c21875557" class="reply_nick_650590" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21875557 );">@Rosal</a>: makrobiotikus termékek forgalmazásával a Diótörő foglalkozik <a rel="nofollow" href="http://www.diotoro.com">www.diotoro.com</a> - remélem, sikerrel jársz:)
https://makronauta.blog.hu/2011/03/30/hogyan_keszitsuk_el_az_algat/full_commentlist/1#c21875574
Válasz erre: Hogyan készítsük el az algát?
2014-03-10T18:31:17+01:00
2014-03-10T18:31:17+01:00
Rosal
http://blog.hu/user/650590
Ezeket az alapanyagokat honnan lehet beszerezni? csak online....kicsit messze a főváros...
https://makronauta.blog.hu/2013/10/04/algas_zoldseg_a_la_bela/full_commentlist/1#c21875557
Válasz erre: Algás zöldség a’la Béla
2014-03-10T18:29:00+01:00
2014-03-10T18:29:00+01:00
Rosal
http://blog.hu/user/650590
Szia! Pár évvel ezelőtt még nálunk is lehetett venni algát, nagyon szerettem. megtudnád mondani, hogy hol lehet venni online-n?
https://makronauta.blog.hu/2014/02/26/tavaszkoszonto_fozotanfolyam_ujitsuk_meg_az_etlapunkat/full_commentlist/1#c21829467
Válasz erre: Tavaszköszöntő főzőtanfolyam - Újítsuk meg az étlapunkat!
2014-03-04T15:16:04+01:00
2014-03-04T15:16:04+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A következő főzőtanfolyam március 22-én, szombaton lesz. Szeretettel várom minden kedves érdeklődő jelentkezését a makronauta@gmail.com e-mail címen.
https://makronauta.blog.hu/2014/02/04/zsido_meditacio_beszelgetes_tarnoc_janos_forditoval/full_commentlist/1#c21702917
Válasz erre: Zsidó meditáció - Beszélgetés Tarnóc János fordítóval*
2014-02-17T17:35:23+01:00
2014-02-17T17:35:23+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
„Jánosról leginkább az a kép él bennem, ahogy ül egy fotelben, macskát simogat, és arról beszél, hogy milyen szép is Leonard Cohen Famous blue raincoatjának a nyitósora.”<br />
- írta Mézes Gergely. Jó lenne ezeket az emlékeket összeszedni! Köszönöm, akkor hallgassuk is meg: <a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=tAmQgI_Mun4">www.youtube.com/watch?v=tAmQgI_Mun4</a>
https://makronauta.blog.hu/2013/10/07/oszi_teli_fozotanfolyamok/full_commentlist/1#c21468614
Válasz erre: Őszi, téli főzőtanfolyamok
2014-01-21T09:54:33+01:00
2014-01-21T09:54:33+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A következő főzőtanfolyam február 23-án, vasárnap lesz - menü a tél-tavasz átmenet jegyében. Szeretettel várom minden kedves érdeklődő jelentkezését a makronauta@gmail.com e-mail címen.
https://makronauta.blog.hu/2012/12/21/rakott_csicsoka_koleskolbasszal/full_commentlist/1#c21461632
Válasz erre: Rakott csicsóka köleskolbásszal
2014-01-20T11:28:22+01:00
2014-01-20T11:28:22+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2012/12/21/rakott_csicsoka_koleskolbasszal?fullcommentlist=1#c19807969" class="reply_nick_650590" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19807969 );">@Rosal</a>: köszönöm! Másik kommentedre válaszolva reagáltam erre is (úgy emlékszem:)
https://makronauta.blog.hu/2013/10/07/oszi_teli_fozotanfolyamok/full_commentlist/1#c21348590
Válasz erre: Őszi, téli főzőtanfolyamok
2014-01-04T19:43:46+01:00
2014-01-04T19:43:46+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Idén az első tanfolyam január 19-én, vasárnap lesz. Finomakat fogunk főzni! Szeretettel várom minden kedves érdeklődő jelentkezését a makronauta@gmail.com e-mail címen.
https://makronauta.blog.hu/2013/04/19/serpenyos_grunkern_repaval/full_commentlist/1#c21348420
Válasz erre: Serpenyős Grünkern répával
2014-01-04T19:21:25+01:00
2014-01-04T19:21:25+01:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
A Dívány cikke szerint az év egyik növénye a zöldbúza:<br />
<a rel="nofollow" href="http://divany.hu/eletmod/2014/01/04/2014_trendek/">divany.hu/eletmod/2014/01/04/2014_trendek/</a> Ez egy jó kis recept az újdonsült kedvelőknek!
https://makronauta.blog.hu/2013/12/06/ceklale_273/full_commentlist/1#c21203657
Válasz erre: Céklalé
2013-12-09T18:28:39+01:00
2013-12-09T18:28:39+01:00
Melania
http://blog.hu/user/582628
Kipróbáltam, köszönöm. Nagyon finomra sikeredett.<br />
M.
https://makronauta.blog.hu/2013/10/04/algas_zoldseg_a_la_bela/full_commentlist/1#c20745085
Válasz erre: Algás zöldség a’la Béla
2013-10-05T11:04:29+02:00
2013-10-05T11:04:29+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
"A kulináris remekmű neve önmagában gyönyörűség, valószínűleg joggal pályázhat az "Év Receptcíme" viadalra is, az meg, hogy egészségőr gasztroblogunk immár az algák terepére is kimerészkedett, külön dicséretes mutatvány – "egy szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető változat", ígéri szerzőnk!" -írja a Dunaújváros Online szerkesztője... :)
https://makronauta.blog.hu/2013/09/17/roviden_a_vegetarianus_fesztivalrol/full_commentlist/1#c20665425
Válasz erre: Röviden a Vegetáriánus Fesztiválról
2013-09-24T14:22:43+02:00
2013-09-24T14:22:43+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Az alábbi linken mától elérhető az előadások hanganyaga, többek között az enyém is: <a rel="nofollow" href="http://egeszsegvar.hu/">egeszsegvar.hu/</a>
https://makronauta.blog.hu/2012/11/13/kolesfasirt_231/full_commentlist/1#c20608243
Válasz erre: Kölesfasírt
2013-09-15T11:46:11+02:00
2013-09-15T11:46:11+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2012/11/13/kolesfasirt_231?fullcommentlist=1#c20596690" class="reply_nick_283375" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20596690 );">@Oppala</a>: A főtt köles általában jól tapad önmagában is, ha pedig nem, akkor egy kis teljes kiőrlésű lisztet keverj hozzá. Érdemes sütéspróbát végezni, kisütni egy darabot, és ha nem esik szét, akkor a többit is kisütni.
https://makronauta.blog.hu/2012/11/13/kolesfasirt_231/full_commentlist/1#c20596690
Válasz erre: Kölesfasírt
2013-09-13T16:53:16+02:00
2013-09-13T16:53:16+02:00
Oppala
http://blog.hu/user/283375
Van valami trükkje, hogy ne essen szét a sütés során?
https://makronauta.blog.hu/2013/06/04/kis_elmenybeszamolo_a_konyvbemutatorol/full_commentlist/1#c20585056
Válasz erre: Kis élménybeszámoló a könyvbemutatóról
2013-09-11T22:11:44+02:00
2013-09-11T22:11:44+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Még szeptember 15-ig féláron kapható a könyvünk az Alexandra könyvesboltokban, ami negyedik a top 100-as sikerlistán! Érdemes beszerezni, ajándékozni - nincs is ennél hasznosabb ajándék:)<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=726850">www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=726850</a>
https://makronauta.blog.hu/2013/01/25/rizsbukta/full_commentlist/1#c20553030
Válasz erre: Rizsbukta
2013-09-06T20:17:41+02:00
2013-09-06T20:17:41+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Szilvaszezonra ajánlom!
https://makronauta.blog.hu/2013/08/30/bebiparadicsom_avokadoontettel/full_commentlist/1#c20519978
Válasz erre: Bébiparadicsom avokádóöntettel
2013-09-01T21:05:02+02:00
2013-09-01T21:05:02+02:00
Melania
http://blog.hu/user/582628
Köszönöm az ötletet! Nagyon finom volt - talán egy kicsit nehéz a tejszínnel az avokádó, nem egy könnyű saláta, inkább előétel, de elegáns és különleges fogás. Vendégeknek is be fogom mutatni, biztos siker!
https://makronauta.blog.hu/2013/07/26/avokado_salata_a_la_adi_amar/full_commentlist/1#c20473330
Válasz erre: Avokádó saláta a’la Adi Amar
2013-08-25T18:55:53+02:00
2013-08-25T18:55:53+02:00
Melania
http://blog.hu/user/582628
<a href="http://makronauta.blog.hu/2013/07/26/avokado_salata_a_la_adi_amar?fullcommentlist=1#c20469932" class="reply_nick_503815" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20469932 );">@Makronauta</a>: Nagyon jó, kezdem érlelni az avokádót!:)
https://makronauta.blog.hu/2013/07/26/avokado_salata_a_la_adi_amar/full_commentlist/1#c20469932
Válasz erre: Avokádó saláta a’la Adi Amar
2013-08-25T08:52:37+02:00
2013-08-25T08:52:37+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2013/07/26/avokado_salata_a_la_adi_amar?fullcommentlist=1#c20467496" class="reply_nick_582628" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20467496 );">@Melania</a>: Hamarosan jön egy újabb recept avokádóval - remélem, tetszeni fog:)
https://makronauta.blog.hu/2013/08/13/makronauta_a_vegetarianus_fesztivalon/full_commentlist/1#c20468627
Válasz erre: Makronauta a Vegetáriánus Fesztiválon
2013-08-24T21:26:16+02:00
2013-08-24T21:26:16+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Köszönöm a mai előadás lehetőségét Orsiéknak, és a megtisztelő figyelmeteket! Remélem, jól éreztétek magatokat és ízlett a kóstoló:) Holnap is sok jó program vár, érdemes elmenni!
https://makronauta.blog.hu/2013/07/26/avokado_salata_a_la_adi_amar/full_commentlist/1#c20467496
Válasz erre: Avokádó saláta a’la Adi Amar
2013-08-24T18:08:02+02:00
2013-08-24T18:08:02+02:00
Melania
http://blog.hu/user/582628
Finom ez a saláta, nagyon ízlik! Azelőtt csak a fokhagymás avokádókrémet ismertem, amit pirítós kenyérre lehet kenni, de most ez a kedvencem lett. Amíg van uborka meg paradicsom készíteni fogok, vendégeknek is kínáltam, sikerrel. Ha tudnál még valamilyen receptet, amiben avokádó van, megköszönném!
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c20462396
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2013-08-23T20:13:39+02:00
2013-08-23T20:13:39+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
Ez nagyon jól hangzik! Ki is fogom próbálni, most érik egy nagy adag az erkélyen, majd abból. A paradicsom nekem is furcsa, minek is bele, legfeljebb zöld paradicsom... köszönöm és üdv!
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c20461589
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2013-08-23T18:11:46+02:00
2013-08-23T18:11:46+02:00
Judit Veres
http://blog.hu/user/814462
Köszönöm megpróbálom, de attól tartok, hogy a paradicsomtól ellágyul!? Most olyat hallottam, hogy megcsináljuk a nyárit és amikor megérett a leszűrt levét felforralva visszaöntjük az uborkára és lezárjuk az üveget! Üdv: Judit
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c20449775
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2013-08-22T14:53:48+02:00
2013-08-22T14:53:48+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen?fullcommentlist=1#c20435182" class="reply_nick_814462" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20435182 );">@Judit Veres</a>: köszönöm! <br />
Találtam egyet, ki kell próbálni!<br />
Uborka télire tejsavas erjesztéssel<br />
<br />
Hozzávalók egy 2 literes üvegre:<br />
<br />
1200 g közepes nagyságú, kemény uborka, 3 db hagyma, esetleg 1-2 cikk fokhagyma, 2 db paradicsom, 1-1 teáskanál mustármag és koriandermag, 3 babérlevél, 2 evőkanál tejsav, literenként 30 g, só, kapor, torma. <br />
<br />
Elkészítése:<br />
Az uborkákat gyökérkefével tisztítva megmossuk, a végeit hosszában középen, ellentétes irányban néhány centire bevágjuk, mert így a folyadék könnyebben belemegy. A paradicsomokat megmossuk, negyedeljük, a hagymát megtisztítjuk. Az uborkát, a paradicsommal, a hagymával és a fűszerekkel együtt szorosan berakjuk az üvegbe, 4/5 részéig töltsük meg az üvegeket. A vizet felfőzzük és feloldjuk benne a sót. Amikor kihűlt, belekeverjük a tejsavat, majd ráöntjük az uborkára – teljesen fedje be a lé. Ha lehetséges, fedjük le málnalevéllel vagy ribizli levéllel. <br />
<br />
Erjesztés: 18-20 C˚ -on kb. 10 napig sötét helyen<br />
Savanyítás, tárolás: 0-10 C˚ -on, legalább 2-3 hétig sötét helyen.<br />
<br />
Erre a célra jó a csavaros fedelű befőttesüveg és a csatos fedelű gumigyűrűs üveg is. A tejsavas erjesztésnél nem kell tartanunk attól, hogy megpattan az üveg, ez csak az alkoholos erjesztési folyamatnál fordul elő (ezt írja a könyv – Annelies Schöneck: Sauer macht lustig, Verlag freies Geistesleben 1990 - remélem, így is van!) Továbbá tanácsolja, hogy jó, ha saját tapasztalatokat szerzünk a befőzéssel kapcsolatban.
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c20435182
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2013-08-20T09:05:47+02:00
2013-08-20T09:05:47+02:00
Judit Veres
http://blog.hu/user/814462
Köszönöm a gyors választ! Én is keresgélek, ha tudok valamit megosztom!<br />
Üdv: Judit
https://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen/full_commentlist/1#c20435121
Válasz erre: Savanyítás - természetesen
2013-08-20T08:52:20+02:00
2013-08-20T08:52:20+02:00
Makronauta
http://blog.hu/user/503815
<a href="http://makronauta.blog.hu/2011/06/30/savanyitas_termeszetesen?fullcommentlist=1#c20430927" class="reply_nick_814462" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20430927 );">@Judit Veres</a>: Egyszer egy csavaros üvegnyi kovászos uborka maradt a hűtőszekrényemben és késő ősszel is finom volt. Általában úgy tapasztaltam, veszít a savanyúságából, minél többet áll. Hogy kell direkt eltenni télre kovászos uborkát, azt nem tudom, ez egy véletlen eset volt. Utánanézek és jelzem, ha találtam valamit!