A kuszkusz előfőzött finom búzatöret, nagyobb szemű változata a bulgur. Ez utóbbit köretnek, tarhonya helyett használjuk. A kuszkusz édességek alapanyagának remekül megfelel.
Hozzávalók 4 személyre:
1 bögre kuszkusz, 3 bögre szójatej, 1 csipet finomítatlan tengeri só, ½ kávéskanál Bourbon vanília, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál agave szirup (vagy méz), 1 evőkanál mazsola, 1 evőkanál szezámmag vagy napraforgómag, a díszítéshez cukor nélkül készült cseresznyebefőtt. Egy nagy vagy több kicsi, hideg vízzel kiöblített pudingforma vagy salátástál.
Elkészítése:
A szójatejet a sóval, a mazsolával és a napraforgóval felforraljuk. Belekeverjük a kuszkuszt és hagyjuk, hogy egyet rottyanjon. Lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, hogy kb. 50 fokra lehűljön. Ekkor minden további adalékot belekeverünk és formába töltjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk, befőttel díszítjük.
Kommentek