Szezonjában érdemes készíteni sütőtökből édességet, mégpedig a legegyszerűbb módon. Ezt a tortácskát néhány éve kreáltam, bevált, a vendégeknek is ízlik. Elevenítsük föl!
Hozzávalók: 1 db sonkatöknek a hosszúkás része, házi szilvalekvár, a díszítéshez néhány szem szilva, pirított diógerezd.
Elkészítése: A tököt 1 cm vastag karikákra szeleteljük és sütőben puhára sütjük. Amikor kihűlt, lehúzzuk a héjukat és ezekből a szeletekből, mint tortalapokból megalkotjuk a tortát úgy, hogy egy szeletet ráhelyezünk egy lapos tányérra, megkenjük szilvalekvárral, majd ráhelyezünk még egy tökszeletet, azt is megkenjük lekvárral. A tetejét szilva szeletekkel és pirított diógerezddel díszítjük. Mivel ezek a szeletek nem nagyok, mindenki kaphat egy tortácskát.
Kommentek