Ünnepek és hétköznapok alkalmával közkedvelt ez a tortának is beillő sütemény. Régi, közismert recept, mindig beválik!
Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 28 dkg cukor, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 8 dkg margarin vagy más zsiradék, 2 dl tej.
A mázhoz: 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 evőkanál kakaó, 1,5 dl tej, 1/2 üveg rumaroma, 25 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, kb. 2 cm vastagon. 180 fokos hőmérsékleten 30 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat: A cukrot összekeverjük a kakaóval, és az olvasztott margarinba keverjük, a tejjel együtt felfőzzük. (Ízlés szerint kerülhet bele a rumaroma.)
Amikor a sütemény megsült és kihűlt, kb. 3X3 cm kockákra vágjuk, majd megforgatjuk a csokimázban, ezután pedig a kókuszreszelékben, és egy tálcára rakjuk a kis süteményeket.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek