Az ünnepi túlevés következményeit enyhíti, ha napközben elkortyolunk 1-2 csésze forralt almalevet. Ilyenkor általában túl sok hús, tojás, sajt és sós, sült étel kerül az asztalra, nehéz nekik ellenállni, egy-egy lakoma után gyakran székrekedés és egyéb kellemetlen tünetek léphetnek fel. A makrobiotikus házipatika ajánlata szerint jót tesz ilyen esetekben a forralt almalé. Természetesen házilag készítjük el, feltételezve, hogy mindig van otthon alma.
Elkészítése: 2-3 almát meghámozunk, a csutkáját kivesszük, és cikkekre vágva 1/2 liter vízben puhára főzzük. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel pürésítjük. Ez egy kellemesen sűrű ital lesz, amiből egy csészényit felmelegítünk és kortyonként elfogyasztjuk. A kúrát 1-2 napig folytatjuk. Az evészetek alkalmával ezek után legyünk mértékletesek!
Kommentek