Pikáns frissítő és tápláló saláta
Hozzávalók: személyenként 1 csésze spenót, néhány darab pekándió, 1-1 kis fej lilahagyma. Ízlés szerint só, bors, egy kevés öntet, ami lehet pár csepp olívaolaj és citromlé vagy borecet, de a joghurtöntet vagy a fűszeres öntet is jól illik hozzá.*
Elkészítése: A nyers, megmosott spenóthoz hozzákeverjük a tetszés szerint felvagdalt lilahagymát, a pekándió darabokat és egy kevés dresszinget adunk hozzá.
*Fűszernövényes öntet: Alapja a joghurt öntet: 150 natúr joghurt, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 evőkanál borecet, 1 teáskanál méz, só, őrölt bors. Az összetevőket egy tálban villával összedolgozzuk. A fűszernövényes öntethez: 15-15 gramm petrezselymet és menta-kapor keveréket mixelünk a joghurtöntettel 1-2 percig. Hűtjük ízlés szerint, tálalás előtt felrázandó.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek