Még mindig és már megint zab! A főtt zab kitűnő levesbetét. Ezen kívül melegít és kíméli az emésztőszerveket. Nyáron, amikor a zabos lecsóról volt szó, említettük, hogy köreten kívül édesség és levesbetét is lehet belőle.
Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 fej hagyma, 2 db kockára vágott sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, fél csésze apróra vágott zeller, ½ kávéskanál majoránna, ízlés szerint só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: A hagymát apró kockákra vágjuk és egy fazékban az olajon aranybarnára pároljuk. Hozzátesszük a fűszereket, majd az apróra vágott zöldségeket, és néhány percig lassú tűzön együtt pároljuk, majd 2 liter vízzel együtt felfőzzük. Amikor készen van, tálaljuk és mindegyik tányérba beleteszünk egy-két kanál főtt zabot.
A zab főzése: Megmostuk a fél kg zabot, éjszakán át beáztattuk, másnap kuktafazékba tettük kétszeres mennyiségű vízzel, a forrástól számítva egy óráig takaréklángon főtt. Ebből a mennyiségből még marad másnapra is, köretnek, édességnek kiváló!
Fotó: Szepesi Dóra
Zabos zöldségleves
2015.01.09. 06:15
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr466927175
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek