Egy waldorf iskolai gyerekcsoport is ebédelt nálunk egy időben a berlini főzőiskolában, nekik alkottuk meg ezt a fogást. A gyerekek ugyanis szeretik a süteményeket, buktákat, tésztákat, lényeg, hogy legyen mibe harapni – de az sem árt, ha az alapanyagok teljesértékűek.
Hozzávalók:
1 csésze barna rizs, 10 cm kombu alga, 4 csésze víz, 2 púpozott evőkanál zabpehelyliszt, 2 evőkanál szójaliszt, 2 evőkanál kukoricaliszt, 6-6 evőkanál durumliszt, zabkorpa.
A töltelékhez: szilva vagy szilvalekvár, búzakorpával keverve, hogy ne áztassa el a buktát.
Elkészítése:
A rizst megmossuk és a beáztatott kombuval feltesszük 4-szeres vízben kuktában főni. A forrástól számítva 25 percig takaréklángon fő. Amikor egy kicsit kihűlt, belekeverjük a liszteket, formálható masszát kapunk. Akkor lett jó, ha gyúrás közben nagy darabokban leválik a kezünkről. Gombócokat formálunk, lelapítjuk, a közepébe szilvát vagy lekvárt teszünk, egy kis búzakorpával keverve, és összetekerve, a végeket behajtva vízfürdőn kigőzöljük.
Rizsbukta
2013.01.25. 05:25
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr694985654
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Makronauta · http://makronauta.blog.hu 2013.09.06. 20:17:41
Szilvaszezonra ajánlom!
Kommentek