Az ünnep előtt jöhet még egy kis böjtös leves, amit a húsvéti lakomák közben pihentetőül is elkészíthetünk.
Hozzávalók 4 személyre: 1 kávéskanálnyi köménymag, 4 evőkanál olaj, 4 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt, 1 mokkáskanálnyi só, 4 csésze víz, 1 szál petrezselyem zöldje.
Elkészítése: Az olajat egy fazékban felhevítjük és beletesszük a köménymagot. Amikor pattogni kezd, beletesszük a lisztet, és a rántást szapora keveréssel jó barnára pirítjuk. Megsózzuk, elkeverjük majd felengedjük vízzel. Beletesszük a petrezselymet, és kb. 10 percig főzzük. Forrón tálaljuk, a tetejére pirított kenyérkockákat, apróra vágott friss zöldpetrezselymet szórnunk.
A köménymagos levesnek vagy rántott levesnek nagyon sok fajtája van, ez az egyik legegyszerűbb változat, és külön előnye, hogy nagyon hamar készen van.
Kommentek