Tél vége felé már unjuk az eltett savanyúságokat, az is előfordul, hogy már kifogyott a spájzpolcról. Ilyenkor készíthetjük a következő csalamádét, amit 1-2 héten belül el is fogyasztunk.
Hozzávalók: 1-2 kígyóuborka, 1 kis fej fehérkáposzta, 3 fej hagyma, 1/2 kg zöldpaprika, amiben van 1-2 darab piros színű is. Fűszerek: só, cukor, ecet.
Elkészítése: Az uborkát, a hagymát meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd megmossunk. A káposztáról leszedjük a külső 1-2 levelet, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját. Ezután ezeket a zöldségféléket legyaluljuk és egy nagy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, ecettel savanyítjuk és egy pici cukrot is tehetünk rá. Vízzel hígíthatjuk és összevegyítve egy negyed órát hagyjuk állni, majd tegyük üvegbe és hűvös helyen tartva 1-2 héten belül fogyasszuk el.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek