Ezúttal karfiol krémleves. Könnyű, nyári zöldségleves, akár hidegen is fogyasztható.
Hozzávalók négy személyre: egy közepes karfiol, 1 fej hagyma, 1 evőkanál olaj, só, őrölt kömény, őrölt bors, konyhafüvek tetszés szerint.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, párolókosárban félpuhára pároljuk, lecsöpögtetjük. Egy fazékban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egy kávéskanálnyi őrölt köménnyel, majd beleforgatjuk a párolt karfiolt. Sózzuk, feleresztjük 1 liter vízzel és megvárjuk, míg felfő. Amikor kihűlt, botmix-szerrel pürésítjük. Tálaláskor konyhafüveket és egy késhegynyi őrölt borsot szórunk rá.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek