Hozzávalók: alma, narancs vagy mandarin, dió, narancslé, citrom, méz, 2 teáskanál agar-agar por, ehhez fél liter víz.
Elkészítése: A gyümölcsöket megtisztítjuk, cikkekre szedjük, illetve vágjuk és elrendezzük egy lapos jénai tálkában, majd félretesszük. Ezután elkészítjük a zselét. Az agar-agar port egy csészében egy deci vízzel simára keverjük, a többi vizet addig föltesszük főni egy kis lábosban, majd hozzákeverjük az agar-agar masszát. Felfőzzük és eloltjuk a lángot. Kiveszünk a forró zseléből egy kiskanálnyit és betesszük a hűtőszekrénybe, fagyáspróbát végzünk. Általában ez az arány megfelelő és a zselé megszilárdul. Ha esetleg nem, akkor még egy kis agar-agar port hozzá kell keverni és azzal újra felfőzni. A meleg zselét még folyékony állapotban ráöntjük a jénaiban elrendezett gyümölcsökre és hűvös helyre félretesszük. Hamarosan, fél óra, egy óra alatt megszilárdul és szeletelhető.
Kommentek