Finnországban ettem ilyen zöldséglevest, ami nagyon hasonlított a mi habart krumpli levesünkhöz, de a krumpli mellett sárgarépa és zöldborsó is volt benne. Emlékezetből készítettem el.
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg burgonya, 2 db sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 3 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 db babérlevél, só.
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, megmossuk, hozzátesszük a tisztított, karikákra vágott sárgarépát, a borsót és 2 liter vízben a babérlevéllel feltesszük főni, ízlés szerint sózzuk, kb. 3 csipet sót teszünk bele. Amikor felfőtt, takaréklángon a zöldségek puhulásáig főzzük. Ekkor egy nagy csészébe kiszedünk a forró léből, beletesszük a tejfölt, a lisztet és simára keverjük. Ezt a habarást beleöntjük a fazékba a félkész leveshez és ezzel együtt, kavargatás közben még egyszer felfőzzük.
Finn zöldségleves
2017.02.17. 05:15
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr6712098141
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek