Az alga íze a szénához hasonlít, mondta egy ismerősöm. Ezt így még nem hallottam, de valóban van benne valami, hiszen növény az alga, tengeri növény. A széna íz mellett kissé sós ízt is érezhetünk, vannak olyan algatípusok, amelyek kifejezetten halízűek. A tenger íze mindenképpen benne van!
Nori, hiziki, arame, kombu – hogy csak néhány fajtát említsünk. Ezeket használjuk fel leginkább a makrobiotikus receptekben. A norit szusihoz, vagy csak úgy egy darabot elrágcsálva, a hizikit, aramét beáztatva, röviden megfőzve vagy olajon pirítva zöldségételekhez, tésztás ételekhez, salátákhoz, a kombut babok főzéséhez ajánljuk. A blogon már többször írtunk az algák főzéséről, ételekről, amelyekben benne van. Most még csak néhány figyelemfelkeltő mondat.
Miért érdemes fogyasztanunk algát? Ásványi anyag tartalmuknál fogva nagyon hasznosak, mert természetes kötésben vannak jelen bennük a különböző ásványi anyagok és így könnyebben beépülnek a szervezetünkbe. Mindegy tehát, milyen formában, de jó, ha rendszeresen fogyasztunk algát. Hetente mondjuk háromszor a fő étkezésekkor egy-egy csipetnyit (vagy evőkanálnyit). Ha másképp nem tudjuk megoldani, vegyünk egy zacskó Norialgát és egy fél lapot rágcsáljunk el belőle naponta. Lábadozás, tisztítókúra, fáradtság, stressz esetén nagyon ajánlott e természetes ásványianyag fogyasztása.
Kommentek