Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg friss paraj, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 evőkanál teljesőrlésű búzaliszt vagy rizsliszt, 1 dl tej vagy szójatej vagy rizstej, 4 tojás. Késhegynyi pirospaprika, só.
Elkészítése: A parajt megmossuk, lecsöpögtetjük, ha friss, akkor nem kell a szárait leszedni. Egy lábosban olajat hevítünk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, majd ebben dinszteljük a parajt. Nem szükséges berántani, de ha szeretnénk egy kicsit sűrűbb főzeléket, akkor szórjunk rá e evőkanál teljesőrlésű búzalisztet vagy rizslisztet és ezzel kavarjuk el. Öntsünk rá egy csésze rizstejet (vagy tejet, szójatejet) és ezzel főzzük forralásig, majd sózzuk meg egy csipet sóval.
A tojást egy virág alakú sütemény kiszúróban süssük meg úgy, hogy a serpenyőben olajat hevítünk és a virágformába ütjük bele a tojást. Gyakorlatilag ez egy tükörtojás, csak formában sütjük meg (már amennyire sikerül!) Ha nem fogyasztunk tojást, répaszeletből vágjunk ki virágforma díszt és petrezselyem zöldet is tehetünk mellé.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek