Nem lehet elrontani – mondta a barátnőm, amikor kérésemre megadta a receptet ebéd után. Nagyon ízlett ugyanis. Ez a recept olasz barátjától származik, eredetiségéhez nem fér kétség. Hozzávalók: 2 zacskó fagyasztott spenót, vagy 40 dkg friss, 1-2 cikk zúzott fokhagyma, reszelt parmezán sajt, zsemlemorzsa. 1 doboz olasz kannelóni tészta
Elkészítése: A spenótot forró vízbe teszem 2-3 percig hagyom benne, aztán leszűröm, apróra vágom, hogy ne legyenek benne nagy méretű levelek. A fagyasztottat előbb kiengedem. Ha parajpüré, akkor nem kell főzni, csak kiengedni. Megsózom, zúzott fokhagyma kell hozzá és van aki tesz a spenótba is sajtot. Reszelt parmezán az igazi, lehet kis zacskóban is kapni, úgy nem olyan sok, mert különben nagyon drága. A fagyasztott spenóthoz pici zsemlemorzsát lehet tenni, hogy ne legyen túl vizes.
A besamelhez: 2-3 dkg vaj, 4-5 dkg liszt, 7 dl tej. Ízlés szerint só, reszelt szerecsendió.
Elkészítése: A vajon megpirítod a lisztet (rántás) és a tejjel felöntöd. A tejet eleinte apránként kell hozzáadni, és folyton keverni, mert gyorsan odakap. Aztán már ráöntheted az egészet, de kavarni kell. Fel kell forrnia, de ha egyet-kettőt rottyant, már jó. Frissen reszelt szerecsendiót szoktam közben hozzáadni, nem túl sokat, úgy érzéssel, kb egy fél kávéskanálnyit, vagy picit kevesebbet. Egy nagyon pici sót is tehetsz bele, nem a sósság miatt, csak hogy intenzívebbé tegye az ízeket.
Ezután fogsz egy tepsit és a besamel felét beleöntöd. A kannelónikba betömködöd az elkészített spenótot, és beleteszed a tepsibe egymás mellé a kannelónikat, majd a maradék besamellel leöntöd. (Ugyanez lasagne tésztával úgy néz ki, hogy besamel, spenót, tészta, besamel, spenót, tészta, a befejezés mindig: tészta és rá besamel.) Megszórod reszelt sajttal – szintén parmezán a legjobb, én a múltkor ementálit tettem rá. 180 fokon sütöd úgy 40 percig, de lehet, hogy gáztűzhelyen kevesebb is elég. Van olyan recept, hogy 220 fokon 20 perc, az is jó. Nekem úgy 8 canelloni szokott beleférni a tepsibe. Tűzálló tál is jó egyébként. Ha kész, pihentetni kell miután kivetted a sütőből, úgy 15-20 percet. Én csináltam már brokkolisat is, meg húsosat is. De bármivel csinálod, ugyanúgy kell. És mindegyik finom.
Spenótos kannelóni
2015.11.20. 05:25
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr478022896
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek