Ugye, még sosem találtunk étlapon rizsmiszós gyümölcslevest? Pedig érdemes kipróbálni a tejföl és a tejszín helyett! Különleges és pikáns, enyhén sós, ellensúlyozza a gyümölcsök édes-savanyúságát, kíméli a gyomrot, óvja a bélflórát.
Hozzávalók: 1 kg gyümölcs, 1-2 csipet ánizsmag, 1 csipet só, 1 csomag mazsola, 1,5 liter víz, 2 evőkanál fehér miszó.
Elkészítése: A gyümölcsök bármelyikét felhasználhatjuk (egres, ribiszke, cseresznye, meggy, barack, szilva).
A gyümölcsöt az ánizzsal puhára főzzük, 2 ek fehér miszót keverünk bele. Az erősen savanyú gyümölcsökhöz mazsolát adunk. Ha kihűlt, kétszersültre, zabpehelyre öntve tálalhatjuk.
Kommentek