A nyári meleg napokon kellemes hűsítő étel. Currys fogásokhoz és halételekhez ajánljuk.
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 vékony karikákra vágott uborka, só, egy csokor finomra vágott menta, 8 evőkanál joghurt dresszing.
Elkészítése: tegyük az uborkát egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni fél órán át. Ezután csöpögtessük le és tegyük egy lapos tányérra, adjuk hozzá a mentát és a dresszinget, keverjük alaposan össze.
Változatok: vékonyra szeletelt újhagymát is tehetünk bele, vagy paradicsomszeleteket.
A joghurtos öntet
Hozzávalók: 150 gramm natúr joghurt, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál almaecet, 1 teáskanál natúr méz, só és őrölt bors. Mindezeket egy tálban villával összekeverjük.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek