A meleg nyár egyik slágere, és mennyire jól is esik!
Hozzávalók 4 személyre: 500 gramm paradicsom, vékonyra szeletelve, 125 gramm újhagyma, vékony karikákra vágva, 4 evőkanál mézes-citromos öntet, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje.
Elkészítése: lapos tányéron elrendezzük a paradicsomokat és a hagymát, meglocsoljuk a dresszinggel és rászórjuk a petrezselymet.
Változata: póréhagymával is készülhet, de ekkor a pórészeleteket 15 percig külön marináljuk a dresszingben.
Az öntet hozzávalói: 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál olívaolaj, só és bors. A hozzávalókat öntsük üvegbe, dugaszoljuk le és rázzuk össze. 150 ml öntetet kapunk.
Fotó: Szepesi Dóra
Újhagymás paradicsom
2015.05.29. 06:15
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr657401548
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek