A hagyományos rakott kel húsnélküli változata, de legalább olyan ízletes!
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 4-5 szem burgonya, ha van, az előző napról megmaradt gabona és zöldségféle. Tofuból készült rántotta (receptjét ld. a blogon), teljes értékű zsemlemorzsa, szezámmag. Néhány szelet paradicsom a tetejére.
Elkészítése: A kelkáposztát megmossuk és leveleire szedve megmártjuk forró, sós vízben. Utána hirtelen hideg vízzel lehűtjük, és csíkokra vágjuk. (Azért még egészben hűtjük a vízzel, hogyne sok ásványi anyag oldódjon ki belőle.) Ezután kiolajozunk egy tűzálló tálat, és meghintjük teljes értékű zsemlemorzsával. Belehelyezzük a csíkokat, rátesszük a gabonát, a zöldségeket. Készíthetünk hozzá tofu rántottát is abból is tehetünk rá egy csíkot. A tetejét paradicsomszeletekkel befedjük, és szezámmaggal beszórjuk. Sütőben kb. 30 percig sütjük. Fontos bele a gabona, mert különben az étel vizes lesz.
Rakott kelkáposzta
2015.03.27. 06:00
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr457235621
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek