A citrom igazán pikánssá, egyben könnyebben emészthetővé teszi, de nem kell belőle sok, nehogy eluralkodjon.
Hozzávalók: 1 újhagyma, 6/8 csiperkegomba, 2 ek napraforgóolaj, 1 liter zöldséglé, 3-4 csésze rizs, 2,5
csésze víz, 1 citrom leve, tengerisó, bors, őrölt szerecsendió, 1 csipet édes-nemes paprika, 1/2 csomag kapor, citromfű.
Elkészítése: a hagymát és a gombát apróra vágjuk, 2-3 percig pároljuk az olajban majd felöntjük a zöldséglével, és 20 percig lassú tűzön főzzük. Ezen idő alatt a rizst 2,5 liter vízben, csipet sóval föltesszük és forrás után még 40 percig főzzük. Utána a fedő alatt 10 percig állni hagyjuk. A rizst, a citromlevet beletesszük a levesbe, megfűszerezzük, apróra vágott kaporral, citromfű levelekkel díszítjük.
Citromos gombaleves
2015.02.27. 05:10
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr437105237
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek