Csak nem?! Nem, nem úgy értettem! :) Édes falatok következnek:
A zabos lecsó receptjénél ígértem, még a nyáron, hogy a főtt zab további felhasználásáról lesz még szó. Igen, tehetjük bármilyen zöldséglevesbe levesbetétnek, aztán kiváló édességet készíthetünk belőle. Csak meg kell főzni, és egy tányérra halmozva lekvárral, aszalt gyümölcsökkel és kakaóval vagy karobbal vagy kókuszreszelékkel dúsítva máris tálalhatjuk.
A zab főzése: Megmostuk a fél kg zabot, éjszakán át beáztatjuk, másnap kuktafazékba tesszük kétszeres mennyiségű vízzel, a forrástól számítva egy óráig takaréklángon főzzük. Hajlamos a zab nyákot ereszteni és ez kifuthat, ügyeljünk rá főzés közben! Ebből a mennyiségből készíthetünk egy édes második fogást, és elrakhatunk a hűtőbe, 1-2 napig még friss marad, levesbetétnek, gabonaköretnek használhatjuk fel.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek