Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta, ebből 12 db sütemény lesz. 6 db sárgabarack, 12 db mag nélküli aszalt szilva. 1 tojás a sütemények megkenéséhez. Egy kis liszt a gyúrótáblára.
(Mivel szeptemberre megfordult a világ, fordítsuk meg mi is a tölteléknek valót: legyen aszalt barack és friss szilva - kóstoljuk meg, így milyen!)
Elkészítése:
A fagyasztott tésztát kiolvasztjuk. A gyúrótáblát meglisztezzük, tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk (12 db legyen), mindegyikbe beleteszünk egy félbevágott barackot, arra rá egy aszalt szilvát, háromszögbe ráhajtjuk a tésztát, a széleket lenyomkodjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a süteményeket. Felverünk egy tojást, és azzal megkenjük a tetejüket. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sütemények teteje szépen megpirul és az aljuk is aranybarna lesz.
Kommentek