A lenmag nemcsak finom, de gyógyít is. Erről már írtunk, de nem árt feleleveníteni. Vitamin- és ásványi agyag tartalmának, no meg esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően többek közt emésztést serkent és fitoösztrogént tartalmaz, ami jó tesz a hölgyek egészségének. Adalékanyagként a pirított lenmag diós ízére alapozhatunk.
A lenmag keményebb, mint a szezámmag, jó, ha megőröljük felhasználás előtt – durvára vagy finomra, tápértéke megmarad így is, de könnyebben hozzáférhető és hasznosul az emésztésünk számára. Az őrölt magot hamarosan fel kell használni, vagy hűtőszekrényben tárolhatjuk néhány napig, mert illóolajai oxidálódnak szobahőmérsékleten.
A legjobb frissen őrölve. Mindenféle joghurthoz, krémhez, magkeverékhez, müzlihez adhatunk frissen őrölt lenmagot, de gazdagíthatjuk vele süteményeinket, kenyerünket is, ha magunk sütünk. Saláta, leves tetejére is szórhatunk belőle, belekeverhetjük dresszingekbe, mustárba, szendvicskrémbe is.
A gyógyító lenmag
2013.07.23. 05:50
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr665363647
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek