Szívesen eszik azok a gyerekek is, akik különben nem hajlandók sárgarépát fogyasztani.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 25 dkg zöldborsó, 1-2 kis fej vöröshagyma, 3-4 ek olaj, tengeri só
Elkészítése:
A jól megmosott sárgarépát egészen vékony karikákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk a sóval. Beletesszük a répát, és állandó kevergetés mellett megfonnyasztjuk. Ekkor hozzátesszük a zöldborsót, és tovább kavargatjuk, hogy egy kicsit a borsó is átsüljön az olajban. Felengedjük egy pohár vízzel, és figyeljük, mikor ehető már a répa, se nem kemény, se nem nagyon puha. Egy kevés teljeskiőrlésű liszttel beránthatjuk. Petrezselyemmel, kaporral vagy snidlinggel tálaljuk.
Kommentek