A lencsecsíra nagyon helyes a kis levélkezdeményeivel. Otthon kell csíráztatni, mert üzletben nem kapható lencsecsíra, legalábbis még nem láttam. Tepsi, tányér is megteszi, de ha van csivitálunk, annál jobb – a csíráztatásra szánt magvakat megmossuk és beáztatjuk egy éjszakára, majd leöblítjük és egyenletesen szétterítjük a tálkákban, majd világos helyre tesszük – direkt napfény nem kell. Naponta 2-szer leöblítjük. 3-4 nap múlva optimális lencsecsírákat kapunk.
Hozzávalók:
1 fej hagyma, 2 csésze lencsecsíra, szezámolaj, ízlés szerint pirospaprika, tengeri só, rozmaring, búzakeményítő.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát szezámolajon megpároljuk, hozzátesszük a lencsecsírát. Óvatosan megfonnyasztjuk, levesszük a tűzről, és pirospaprikát szórunk rá. Felengedjük vízzel, ízesítjük tengeri sóval, rozmaringgal. Ha felforrt, 1 liter vízhez kb. 1 evőkanál búzakeményítővel besűrítjük.
Tehetünk hozzá tofutejfölt is, amit úgy készítünk el, hogy 10-15 dkg tofut 1 evőkanál almaecetet 2 evőkanál szójaszósszal, ½ kávéskanál tengeri sóval 1 evőkanál kukoricaolajjal elturmixolunk. A tofutejfölt tálaláskor adjuk hozzá. Apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel díszíthetjük.
Kommentek