A makrobiotikus házipatika ajánlata:
Shio-kombu fűszer
Áztassunk be egy kb. 10 cm hosszú kombu algát puhulásig. Vágjuk fel egy ollóval 1-2 cm-s négyzetekre. Készítsünk ebből egy csészényi mennyiséget. Fél csészényi vizet és fél csészényi tamari szójaszószt keverjünk össze, ezt öntsük rá az algadarabokra és éjszakán át hagyjuk ázni. Reggel főzzük az áztatóvízben takaréklángon, amíg a kombu meg nem puhul. Ezután fedő nélkül főzzük, amíg az összes folyadék el nem párolog. Főzés közben időnként kevergessük meg. Ha készen van a shio-kombu, egy zárható üvegben tároljuk. Minden étkezéshez 1-2 darabot fogyasszunk el belőle. Főtt rizsből készült golyó közepébe is beletehetjük. Kellemes sós ízű, ásványi anyagokat tartalmaz, könnyű emészteni, vérré válik, gyógyít! Ez a fűszer különösen javasolt visszér problémákra, aranyérre vagy más érproblémára.
Ezeknél a problémáknál ezenkívül ajánlott még a nyiroktea (gyógynövényboltban kapható összeállítás), nyirokmasszázs, szakképzett masszőrnél, speciális gyógytorna, és pihenéskor a lábak felpolcolása. Nem ártana egy kiegyensúlyozott életmód és táplálkozás – kevesebb hús, feketekávé, cigi, cukros, fehérlisztes termékek fogyasztása -, és több zöldség, teljesőrlésű gabona. Az alkohol sem kedvez.
Visszérre, aranyérre
2013.04.02. 06:25
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr674985652
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek