Hagyma nyersen, párolva, főve, minden mennyiségben! Nagy kedvenc ez a leves. Náthás időszakban a sajtot el szoktuk hagyni, reszelt füstölt tofuval helyettesíthető.
Hozzávalók:
3 evőkanál növényi olaj, 1/2 kg hagyma, 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt, 1/2 l zöldségleves-sűrítmény, 1 csésze apróra vágott leveszöldség, só, frissen őrölt fekete bors, 4-5 szelet teljes értékű lisztből sütött kenyér, 1 cm vastagra vágva, 2,5 dkg reszelt trappista vagy ementáli sajt.
Elkészítése:
Az olajat egy nagy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a finomra szeletelt hagymát, aranysárgára pároljuk. Rászórjuk a lisztet, és állandó keverés közben hozzáadjuk a zöldségleves-sűrítményt, valamint a kicsire vágott leveszöldséget. Sóval, borssal ízesítjük, lefedjük, felforraljuk, majd 30 percig kis lángon főzzük. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon enyhén megpirítjuk. A levest jénai tálkákban tálaljuk, rátesszük a pirított kenyeret a tetejére és sajttal megszórjuk. Sütőbe tesszük, és akkor vesszük ki, amikor a sajt aranybarna és hólyagos lesz.
Kommentek