Nem gondolnánk, milyen egyszerűen készíthetünk műzliszeletet otthon. Megéri a fáradságot, ebből a mennyiségből kb. 15 szeletet kapunk. (Attól függ persze, hogy mekkorára vágjuk)
Hozzávalók:1 csésze búzakorpa, pirított, 1 csésze mandulapehely, pirított, 1 csésze zabpehely, pirított, 1 csésze kókuszreszelék, pirított, ½ csésze szezámmag, pirított, 1 csésze aszalt barack, apró kockákra vágva, 1 csésze arany mazsola, 1 csésze szárított áfonya, 1 és ¼ csésze mogyoróvaj, finom, 6 evőkanál méz, 3 evőkanál sovány tejpor, 1 narancs leve
Elkészítés: Egy tepsire sütőpapírt helyezünk, és csíkokban, egymás mellé rászórjuk a búzakorpát, a mandulapelyhet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a szezámmagot. 350 fokos sütőben 5 percig pirítjuk. Az aszalványokat megmossuk. A barackot apró kockákra szeleteljük, és vegyítjük a mazsolával meg az áfonyával. Egy nagy serpenyőben közepes lángon egy percig melegítjük a mézet. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, a sovány tejport és újra melegítsük fel, forrásig. A tűzről levéve összevegyítjük a száraz alkotórészekkel, és belekeverjük a narancslevet is. Sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a masszát, és sodrófával kinyújtjuk. Hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágjuk.
Kommentek