Hozzávalók:
50 dkg finomra őrölt teljes kiőrlésű liszt, egy kis olívaolaj, tengeri só, 3 piros színű paprika, 3 zöld színű paprika, 3 hagyma, egy kevés szójaszósz – tamari –, oregano
Elkészítés:
A lisztből, sóból és olívaolajból egy kis vízzel puha tésztát gyúrunk. Beolajozott tepsire vékonyra nyújtjuk. A megmosott, megtisztított paprikákat kis vízzel, szójaszósszal mixerben pürésítjük, majd rátesszük a tészta alapra. A vékony hagymaszeleteket elosztjuk ezen a felületen. Olívaolajjal, tamarival meglocsoljuk, oreganót teszünk rá. 230 fokon 15 percig sütjük. Szeletekre vágjuk.
Változat:
Sajt helyett egy kis tofutejfölt összemixelünk egy kevés füstölt tofuval, és ezt a krémet csíkokban ráöntjük a pizzára. Így kihűlés után olyan benyomást kelt, mint a megolvadt reszelt sajt.
Kommentek