Teljesőrlésű búzalisztből készül, ha frissen őröljük hozzá a búzát, akkor a legfinomabb! A spenótos tofus töltelék kellemes ízkombináció.
A tésztája ugyanaz, mint a szamósza tésztája:
35 dkg teljesőrlésű búzaliszt, 5 dkg fehér liszt, 2 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 dl víz, egy csipet só. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Kb. 20 darabra elegendő ez a tészta mennyiség.
A töltelék:
30 dkg spenót, 20 dkg tofu, 1 fej hagyma, 2 evőkanál napraforgó olaj, só.
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk és az olajon aranybarnára pároljuk. Beletesszük a megmosott zsenge spenótot, rámorzsoljuk a tofut, ízlés szerint sózzuk és röviden átsütjük. Amíg hűl, a tésztát kinyújtjuk a gyúródeszkán, és kb. 10X10 cm-s négyzeteket vágunk belőle. Ezekre halmozzuk a tölteléket, majd a négy sarkát behajtjuk középre. 20-30 percig sütjük 220 fokra előmelegített sütőben. Más zöldséges tölteléket is kipróbálhatunk. Tofu helyett például juhtúróval is készülhet.
Kommentek