Nagyon egyszerű és nagyszerű desszert, bármikor egy perc alatt elkészül, ha van otthon konzerv gesztenyénk, karobkrém és tejszínhab (tej-érzékenyeknek szójatejszínhab). Desszertes tányérkára ráteszünk 5-6 szem főtt gesztenyét, rákanalazunk néhány kiskanál karobkrémet és tejszínhabbal díszítjük.
Egyszerűbb, ha főtt gesztenyét veszünk, török vagy keleti élelmiszerboltokban lehet kapni, mert a sült gesztenye ehhez nem a legmegfelelőbb, azt magában a legjobb fogyasztani. De ha sütni szeretnénk otthon, jól tesszük, semmihez sem hasonlítható illat és melegség fogja betölteni a konyhánkat: Szelídgesztenyét veszünk nyersen a piacon, a végeit keresztben bevágjuk és tepsiben, mert így majd könnyebben le tudjuk szedni a héját, amikor megsült. Sütőben közepes lángon sütjük. Állandóan forgatni, figyelni kell, hogy ne égjen oda. 5-10 perc alatt megsül, akkor van készen, ha érezzük a finom illatot, és a héja könnyen lejön. De kóstoljunk meg egyet, mielőtt befejezzük a sütést!
Gesztenye karobkrémmel, tejszínhabbal
2012.01.24. 05:25
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/3455530
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek