A paradicsom minden módon nagyon kellemes nyári eledel. Köztudott, hogy az avokádó és a paradicsom összeillenek, az alábbiakban két különleges receptet elevenítünk fel.
Bébiparadicsom avokádókrémmel
Hozzávalók: 500 g hámozott bébiparadicsom, 1,5 dl avokádóöntet, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje
Elkészítése: A paradicsomokat a tálaló edényre halmozzuk, ráöntjük a dresszinget és megszórjuk a petrezselyem zöldjével.
Az öntet hozzávalói: 1 db hámozott és darabolt avokádókörte, 5 evőkanál tejszín, 1 teáskanál Worcestershire szósz (ez késztermék, meg kell vásárolni), mindezt keverőgépben összedolgozzuk, majd a következő alapkrémmel is összekeverjük:
Alapkrém: 140 ml tejföl, 1 evőkanál citromlé, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál méz, só, bors, szükség szerint tej. A hozzávalókat egy tálban villával összedolgozzuk.
Gyógyhatás: Az avokádó jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns.
Uborka-paradicsom-avokádó saláta
A paradicsomsaláta nem csak hagymásan és ecetezve képzelhető el. A következő összeállításnak már a látványa is beindítja az emésztőnedveinket, ha megesszük, lendületbe hozza életenergiánk keringését.
Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 3 nagyobb, lédús paradicsom, 1 avokádó, 1 citrom leve, olívaolaj, só, bors.
Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, hosszában felezzük, negyedeljük, kockázzuk. A megmosott paradicsomot nyolcadokba vágjuk. Az avokádót megtisztítjuk, kettévágjuk, kivesszük belőle a magot és kisebb szeletekre vágjuk. Mindezt egy tálban beletesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, olívaolajat és citromlevet locsolunk rá. Összevegyítjük, máris fogyasztható.
Kommentek