Ezt a zöldségköretet karalábéval is elkészíthetjük, főtt rizzsel, sült hallal nagyon kellemes fogás.
Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes méretű sárgarépa, 4 cikk fokhagyma, 2-2 csipet só, és őrölt bors, 4 evőkanál olívaolaj. Ezúttal friss céklaszárakat is tettem bele, néhány levélkével és egy kis szeletelt vöröshagymát.
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és hosszában 2-4 részre felvágjuk. Az olívaolajat egy tálban összekeverjük a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd ebben megforgatjuk a répaszeleteket.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belehelyezzük a répákat, a céklaszárakat és ráöntjük a fűszeres olívaolajat. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva közepes lángon ¾ órán át puhára sütjük. Közben forgassuk meg, a fóliát le is vehetjük a tetejéről. Ha szükséges, egy kevés vizet vagy olajat öntsünk még rá. A répa finom puha lesz, a benne lévő cukortól kissé karamell ízű.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek