Ha éppen nincs otthon miszónk, de shoyu szójaszósz van, még néhány alapanyagból elkészülhet a gyógylevesünk, amelynek alapját vadon növő zöld levelek képezik.
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 2-3 csésze vadnövény, például csalán, palástfű, útifű, százszorszép, tüdőfű, madársóska* apróra vágott levele, 1 evőkanál shoyu, 1/2 csésze felszeletelt gomba, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál köménymag, 6 csésze víz.
Elkészítése: A karikára vágott hagymát, a köménymagot és a gombát kevés olajon 3 percig pirítjuk. Ezután keverjük hozzá a vadon növő zöldségeket és adjuk hozzá a vizet is. Kis lángon főzzük, 25-30 percig. A kész levesbe szórjunk felaprított friss petrezselyemzöldet és ekkor tegyük hozzá a shoyut is.
* a vadnövényeket tiszta szennyezésmentes helyről szerezzük be, és nem árt, ha biztosan ismerjük őket.
Kommentek