A legjobb az benne, hogy nem kell elővenni a mérleget, mindent megold a bögre! Ez is egy nagymamás recept, sokan ismerjük, mert a bögrés mákos egyszerűen elkészíthető és finom.
Hozzávalók: 1 bögre darált mák, 1 bögre finomliszt, ½ bögre porcukor, 2,5 dl tej, 1 tojás, 1 csipet só, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 csomag sütőpor. A sütemény megtöltéséhez házi baracklekvárt használtam.
Elkészítése: A tojást feltörjük és egy tálban, a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalót felváltva, apránként hozzákeverjük. Egy képlékeny masszát fogunk kapni, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntünk és közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütünk. Fogvájóval ellenőrizzük, hogy megsült-e, úgy, hogy a tészta közepén beleszúrjuk a fogvájót, s ha száraz marad, készen is van a sütemény. Miután kihűlt, a széleket levágva két téglalapra vágjuk, az egyiket lekvárral megkenjük és rátesszük a másik felét, egy kicsit rányomkodjuk, majd állni hagyjuk egy órát. Másnap is finom.
Muffin formában is megsüthetjük ezt a tésztát.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek