Focisták müzlije
Hozzávalók: 3 evőkanál gabonapehely keverék, 4 ek darabolt, szárított gyümölcs, 1 teáskanál őrölt szezámmag, 1 tk darált dió, 1 tökmag, 1 tk darált lenmag, 1 tk mazsola, 1 csésze aludttej, 4 ek mandulatej.
Áztassuk a gabonapehely keveréket a mandulatejben és az aludttejben 1 órán át, majd az össze többi hozzávalóval keverjük össze.
Egyéjszakás müzli
Hozzávalók: 2 csésze zabpehely, 1/2-1/2 csésze napraforgómag, aprított mandula, apróra vágott aszalt szilva, 3 csésze szójatej, 2 alma reszelve, 1 csipet só
Az első négy hozzávalót öntsük le a felmelegített szójatejjel, majd hagyjuk ázni egész éjszaka. Másnap reszljük rá az almákat, keverjük össze, és máris tálalhatjuk.
Nescafés müzli
Hozzávalók: 3-5 evőkanál müzlialap, 2,5 csésze tej,1 evőkanál tejszín, 2 teáskanál méz, 1 teáskanál nescafé
Az összes hozzávalót - a müzlialap kivételével - összeturmixoljuk, majd a müzlikeverékre öntve jól elkeverjük.
* A receptek Ránky Edit Müzlicsemege a natúrkonyhában című biofüzetéből valók.
Valóságos kincsekre találtam a könyvespolcomon, a 80-as évek végén jelentek meg a Biofüzetek a Mezőgazdasági Kiadó planétás Gmk gondozásában. Akkoriban indult nálunk újra a reformétkezés és biokertészkedés, sokat lehetett tanulni ezekből a kiadványokból. A következőkben idézni szeretnék belőlük.
Kommentek