A karfiol nem más, mint káposzta egyetemi végzettséggel, mondta Mark Twain. Mivel előző cikkünkben ígértük a karfiolos receptet, most következzen egy második fogásnak beillő egyszerű karfiolos étek. Kell hozzá néhány szép karfiolrózsa, zsemlemorzsa, olaj, tejföl, és már készen is van... Szerintem Mark Twainnak is ízlene.
Hozzávalók 4 személyre: egy kisebb fej karfiol, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál olaj, egy csipet só, a tálaláshoz tejföl ízlés szerint
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és párolókosárban félig puhára pároljuk, lecsepegtetjük, egy kicsit megsózzuk és félretesszük. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és benne a zsemlemorzsát fakanállal kavargatva aranybarnára pirítjuk, majd a gázt eloltjuk. Ehhez hozzáadjuk a párolt karfiolt és összekeverjük, hogy mindenütt érje a morzsa. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, tetejét megszórhatjuk apróra vágott friss konyhafüvekkel.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek