A céklát nemcsak savanyúságnak vagy salátának készíthetjük el, egy kissé rendhagyó módon fűszerekkel ízletes főfogást süthetünk belőle.
Hozzávalók: 40-50 dkg cékla, 2 marék zabpehely, 1 egész tojás, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 tk só, 1 tk reszelt gyömbér vagy gyömbérpor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál szezámmag.
Elkészítése: A céklát meghámozzuk és nyersen finomra reszeljük Egy tálban hozzákeverjük a zabpelyhet, a fűszereket, majd a tojással összegyúrjuk. A masszát egy negyed óráig állni hagyjuk, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet és az ízek összeérjenek. Ezután hosszúkás fasírtokat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óráig sütjük. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
Kommentek