Almás, diós zellersaláta
Ez az egyik kedvenc téli salátánk, amely a karácsonyi tartalmas menük mellé kiválóan alkalmas, de hétköznapokon magában is megállja a helyét.
Hozzávalók 6-8 személyre:
3 db piros alma, negyedelve, kimagozva, 6 evőkanál citromos vinaigrette öntet, 1-2 szál szárzeller, 1 csokor vízitorma, 25 gramm sió gerezdekben
Elkészítése:
Az almákat szeleteljük, egy tálba rakjuk és az öntettel meglocsoljuk, alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott zellert, a vízitormát és a diót. Még egyszer összekeverjük és tálaljuk.
Citromos vinaigrette öntet
Hozzávalók 250 ml-hez: 175 ml olívaolaj, 4 evőkanál citromlé, 1 teáskanál méz, 1 cikk zúzott fokhagyma, 2 teáskanál apróra vágott vegyes konyhafű (menta, zöldpetrezselyem, metélőhagyma, kakukkfű), só, őrölt bors
A hozzávalókat egy ledugaszolt üvegben alaposan összerázzuk. Használat előtt ismét felrázzuk.
Kommentek