A nyár zöldsége a brokkoli, de egész évben kapható, fogyasszuk gyakran!
Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 1 evőkanál olaj, 1-2 sárgarépa, gyökérzöldség, só, miszó vagy szójaszósz, 5 dkg főtt gabona. Apróra vágott petrezselyem.
Elkészítése: a megtisztított és darabokra vágott gyökérzöldséget az olajban 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett, megtisztított brokkolit, megsózzuk és egy pici vízzel feleresztve puhára pároljuk. 1 liter vízzel feleresztjük, felfőzzük. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és miszóval vagy szójaszósszal ízesítjük. Tálaláskor tehetünk bele főtt gabonát: árpát vagy barnarizst. Miszó helyett tejföllel is behabarhatjuk, vagy tálaláskor keverünk a tányérunkba egy-egy evőkanállal.
Kommentek