A „mentesség” jegyében született puding: a rizsliszt gluténmentes, a rizstej laktózmentes. A rizslisztből egyébként készülhet palacsinta, sűríthetünk vele leveseket, főzelékeket. A pudingnak is lehet alapja, amelyet még dúsíthatunk, díszíthetünk tetszés szerint.
Hozzávalók (4 adaghoz): 3/4 l natúr vagy mandulás rizstej, 8 dkg rizsliszt, 1 db vaníliarúd. A díszítéshez: például bogyós gyümölcsök, kókuszreszelék, őrölt fahéj, pirított olajos magvak.
Elkészítése: A rizstejet egy lábasban felmelegítjük, majd hozzászitáljuk a rizslisztet. Felforralás után hozzáadjuk a kettéhasított vanília rudat és folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük. Ha kész, a vaníliarudat kivesszük belőle, majd a pudingot kiöntjük a pohárkákba, díszítjük és miután megdermedt, tálaljuk.
Kommentek