A zabpehely sokak kedvence, pláne, ha palacsinta készül belőle – érdemes megkóstolni! A receptben lévő mennyiségből három adag lesz.
Hozzávalók: 100 g zabpehely, 30 g rozsliszt, 2 db tojás, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csipet só, 2 dl tej, lekvár
Elkészítése: A zabpelyhet ledarálhatjuk, de meg is hagyhatjuk egészben, akkor érdekesebb lesz a tészta, milyen jól esik ráharapni a pehelydarabokra! A hozzávalókat alaposan összekeverjük egy tálban és kezdődhet a sütés. Mivel a tésztában van olaj, a palacsintasütőbe nem kell tenni, mert ha elég forró, kis adagokban szépen megsül. Simítsuk el villával vagy spatulával, és egy-két perc múlva fordítsuk meg, süssük a másik oldalát is ugyanennyi ideig. Lekvárral tálaljuk. Ha sósra vágyunk, zöldségpürével, sajttal, tejföllel is kipróbálhatjuk
Zabpelyhes palacsinta
2016.10.21. 05:25
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr10011660872
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Makronauta · http://makronauta.blog.hu 2016.10.21. 09:08:37
A zabos palacsintához ajánlok egy finom zabpelyhes kávét!
Hozzávalók: maláta vagy katáng, zabpehely, méz.
Megfőzzük a kávét, mézzel ízesítjük, zabpelyhet szórunk bele, kevés ideig állni hagyjuk. Ez így már önmagában is egy finom diétás reggeli. A zab számtalan egészségvédő hatásáról a Zabkorpával - zabolázzuk meg a vérzsírt című cikkünkben olvashatnak.
Hozzávalók: maláta vagy katáng, zabpehely, méz.
Megfőzzük a kávét, mézzel ízesítjük, zabpelyhet szórunk bele, kevés ideig állni hagyjuk. Ez így már önmagában is egy finom diétás reggeli. A zab számtalan egészségvédő hatásáról a Zabkorpával - zabolázzuk meg a vérzsírt című cikkünkben olvashatnak.
Kommentek