A pizza rendkívül sokoldalú: egész éven át kiváló laktató étel, szendvics, parti-kaja.
Alternatíva vegánoknak: túró helyett tofut is használhatunk, a tojás és a tejföl kihagyható, de ha ezeket kihagyjuk, egy kis vizet tegyünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Hozzávalók: 25 dkg zsírszegény túró (vagy natúr tofu), 1 tojás, 1,5 evőkanál tejföl, 4 evőkanál zabpehelyliszt, 1 evőkanál apró szemű zabpehely, só, oregánó. A feltéthez: szeletelt paradicsom, hagyma, brokkoli, uborka, olívabogyó. A feltét hozzávalóit nyersen is rátehetjük a pizza tetejére, de nagyon finom akkor is, ha egy lecsót készítünk belőlük úgy, hogy olajban egy kicsit összefőzzük, összesütjük a zöldségeket. Tetszés szerint reszelt sajt vagy tofu is kerülhet a végén a tetejére.
Elkészítése: A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd az elkészített tésztát 15 percre hűtőbe tesszük. Közben előkészítjük a tepsit a sütéshez és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Olajozott sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy teflonos sütőlapon pizzaformára alakítjuk a masszát 15-20 percig sütjük. A sütési idő attól függ, hogy milyen vastag a tészta, meg attól is, hogy ropogósabb vagy puhább pizzát szeretnénk. Ekkor kivesszük a sütőből az elősütött tésztát, erre rátesszük a feltéteket és a 180 fokos sütőben még 15-20 percig készre sütjük a pizzát.
Pizza - túró vagy tofu alapú tésztával
2016.10.14. 04:30
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr7511660866
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek