Előadásom lesz a Vegetáriánus Fesztiválon, augusztus 27-én, szombaton 12-12.50-ig várok minden kedves érdeklődőt a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.)
A táplálkozási szakértői fórumot, amelyen részt veszek, a klub szobában rendezik, így közvetlenebb találkozásra és beszélgetésre lesz lehetőségünk. Gyakorlati szempontot szeretnék előtérbe helyezni, sok recepttel, a következő kérdések mentén: hogyan alakíthatjuk át igényeink szerint a hagyományos receptjeinket? Hogyan építhetjük be étrendünkbe a legújabb alapanyagokat? Mitől legyen "mentes" a táplálkozásunk?
A témám alapgondolata, hogy életünk során sokféle táplálkozási formával, irányzattal találkozunk, mi magunk is változunk, tanulunk, alkalmazkodunk körülményekhez, lehetőségekhez. Mi lehet állandó irányelv, ami hozzásegíthet minket ahhoz, hogy szükségletünknek megfelelően, kellő minőségű táplálékhoz jussunk és az állandó változásban is megtaláljuk a nekünk legjobban megfelelő táplálékokat, étkezési formát?
A „mentes = természetes = egészséges” képlettel működő marketinges trükk egyáltalán nem új, a legújabb trend: olyanok is átállnak laktóz- és gluténmentes termékekre, akik nem érzékenyek ezekre. A divat nyugatról jön. Valóban mentesülünk az egészségügyi problémáktól, ha mentes termékeket fogyasztunk?
Kommentek