Hozzávalók: 1-2 fej karalábé, 1 csokor kapor, rizsliszt, só, tetszés szerint olaj, pirospaprika.
Elkészítése: A karalábét meghámozunk, szeleteljük, majd csíkokra vágjuk. Egy lábosban feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor puha, a főzővízből kiveszünk egy kicsit egy tálkába és 1 evőkanálnyi rizslisztet elkeverünk benne, ezután hozzátesszük a karalábéhoz és röviden felfőzzük. A kaprot apróra vágjuk és hozzákeverjük az ételhez. Tálalás előtt picit megsózzuk.
Aki úgy szeretné, hagyományos rántást is készíthet hozzá, azaz olajat hevít, ebben pirítja aranybarnára a lisztet, egy kis pirospaprikát is keverhet hozzá, majd a főzővízből egy merőkanálnyival simára keveri és röviden felfőzi a karalábéval.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek