Az avokádó pikáns szendvicskrém alapanyag is lehet, de kiváló édességek is készülhetnek belőle. Az avokádót akkor használjuk fel, amikor már elég puha, néhány napot még érleljük a spájzban.
A legegyszerűbb szendvicskrém: Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük és egy evőkanállal kikanalazzuk a héjából. A gyümölcshúst villával szétnyomkodjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével ízesítjük. A zúzott fokhagyma is nagyon illik hozzá. A krémet pirítós kenyérre kenjük. (Fotózáskor paradicsom túltengésem volt)
Édességnek: Az avokádót a fent leírtak szerint megtisztítjuk, egy evőkanál kakaót, késhegynyi vaníliavelőt, egy kávéskanál mézet teszünk hozzá és krémesre turmixoljuk. Banánt is keverhetünk hozzá, ekkor kevesebb mézre lesz szükség.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek