Sokszor kérdezik, hogy néz ki egy tipikus makrós ebéd.* A miszóleves általában ajánlott, utána pedig az évszaknak megfelelően kiegyensúlyozott alapanyagokból és főzési módokkal készült finomságok kerülnek második fogásként a tányérra. Van desszert is, de előfordul, hogy azt ebéd után 2-3 órával fogyasztják el a gabonakávé mellé. Az ebédhez általában banchatea dukál.
A fényképezéskor a főtt barnarizsre pirított napraforgómagot tettünk, emellé kölesfasírtot, rizses-zöldséges szusit, nitukét kínáltunk. A saláta: jégsaláta préselt retekkel, újhagymával, arame algával készült, egy kis citromos, szójaszószos öntettel. Kedvünkre való, ha az ízek, a színek és a formák harmóniájának egy kis figyelmet szentelünk!
A receptek egyenként megtalálhatók a blogon.
*Összeállítás a Berlini Kochstudo Balance főzőiskola ajánlásai alapján. Amikor 26 éve először jártam Évánál a főzőiskolában, nagyon megtetszett a tálalás: az alapanyagok, főzési módok, ízek, színek, formák sokfélesége, összhangja - mindez a jó étvágy alapja, ami az örömteli és egészséges táplálkozáshoz vezet.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek