Vagy lapcsánka vagy tócsni – lényegében ugyanaz. Kiváló főzelékfeltét, de önállóan is megállja a helyét, friss zöldségekkel vagy tejföllel, sajttal tálalva. Frissen és másnap is finom.
Hozzávalók 4 személyre: 4 krumpli, 2 cikk fokhagyma, liszt, 1 tojás (kihagyható), só, frissen őrölt feketebors, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és nyersen lereszeljük, hozzákeverünk annyi lisztet, hogy egy jó állagú, képlékeny masszát kapjunk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy tojást is beleüthetünk. A masszából féltenyérnyi darabokat szaggatunk, forró olajban kisütjük. Az alapreceptet variálhatjuk, a borsozás alternatív, a krumpli helyett cukkíniből is szokták készíteni, reszelt sajttal is ízesíthetjük.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek